Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Bu yol final yolu olabilir

Bu yol final yolu olabilir

EURO 2024’te Türk Milli Takımı’nın Çekya zaferi büyük yankı doğurdu.

Aslında oynanan oyun ve yapılan eleştiriler spor kamuoyunca herkesin malumu. İyiler ve kötüler, doğrular ve yanlışlar herkese göre farklılık arz edebiliyor ama milli takım birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda, oyuna odaklandığında neler yapabildiğini birlikte gördük. Özellikle bazı oyuncularımızın yetenekleri Avrupa’da büyük ses getirecek görünüyor. Ferdi ve Barış Alper Yılmaz bu yıl çok iyi bir çıkış yapıp iyi bir transfer yapmaları da mümkün.

Gelelim son 16 Avusturya maçı. Turnuvanın en dinamik takımlarından Avusturya. Salı günü oynayacağız. Bununla ilgili tekrar bir analiz yaparız ama gerçekten çok dinamik bir takım. Bize de ters gelebilir. Geçtiğimiz hazırlık maçında bizi 6-1 yenmişti. Her şeye rağmen milli takımımız Avusturya’yı yenebilecek bir potansiyelde.

Avusturya maçından sonra Hollanda-Romanya galibiyle çeyrek finalde oynayacağız. Hem Romanya hem Hollanda, Avusturya’ya göre çok iyi takımlar değiller.

Yarı finalde muhtemelen İngiltere rakibimiz olacak. İngiltere belki turnuvanın en sansayonel takımı ama bu yol istediklerini tam olarak yapamıyorlar. Bize karşı şanslarının da çok fazla olacağını düşünmüyorum. Daha dereyi görmeden paçayı sıvadığımızın farkındayız ama bu yol finale gider.

Finalde de tahminim İspanya ile oynamak. Zaten İspanya şu anda turnuvanın şampiyon olabilecek en önemli favorisi. Çok iyi oyuncuları var. Hem hücumda hem savunmada gayet iyiler.

Bunları konuşmadan önce Avusturya’yı yenmek, sonra Romanya-Hollanda galibiyle çeyrek finali oynamak gerekiyor. Tüm bunlardan önce de takımımızın moral motivasyonunu yükseltip, birlik beraberlik içerisinde neler yapabileceğimizi tüm dünyaya göstermek.

Bu yol final yolu olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR