Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Adil sonuç!

Adil sonuç!

Konyaspor Karadeniz deplasmanındaki kritik sınavdan tam not aldı.

2024-2025 sezonu 5.hafta mücadelesinde Konyaspor, Samsunspor deplasmanından galibiyetle döndü.

Aslında maça baskılı başlayan taraf Samsunspor’du.

Samsunspor maç başladıktan sonra birkaç pozisyonda gole yaklaştı. İlk pozisyonda Nikola son anda topu kornere çeldi.

Muja sağ kanattan ceza alanın içine girdi ve şutunu çekti. Bu defa da Adil müdahale etti.

Bu pozisyondan sonra da Konyaspor maça denge getirmeye başladı. Ndao’nun birkaç beceriksiz girişimi aslında golün habercisiydi. Ndao daha akıllı olsaydı Konyaspor golü bulacak en az 3 pozisyon yakalamıştı.

Neyse ki duran topların ustası yine sahaya çıktı.

Ama bu defa golünü duran toptan doğrudan değil de duran top sonrası oluşan karambolden attı.

Pedrinho'nun kullandığı köşe vuruşunun ardından Jevtovic'in şutunu Okan çıkardı. Savunmanın sektirdiği top yine Pedrinho'nun önüne düştü ve takımı adına golünü kaydetti.

Bu pozisyonun ardından ilk yarı bitti. İkinci yarıda ise kısır bir çekişme oldu. Top iki takıma da gitti geldi.

Maç bu sonuçla sona erdi.

Maçın özetini bu şekilde geçebilirim.

Maçın değerlendirmesini ise başlıktan da anlaşılacağı üzere Adil Demirbağ üzerine yapacağım.

Kendimden utandım doğrusu!

Adil Demirbağ’ın Süper Lig’i boş verin, 1. Lig kalitesinde bir oyuncu bile olmadığını düşünmüyordum. Ama o Adil Demirbağ öyle bir maç oynadı ki! Kendimden utanmakla kalmayıp şapka çıkarttım.

Konyaspor defans hattında taş gibi hamleler yaptı, maç boyunca onun adını duyduk. Kendinden çok emin görüntü verdi, hatasız oynadı. Defans hattındaki müdahaleleri kadar geriden oyun kurma görevini de eksiksiz yaptı.

Bravo Adil Demirbağ, senin hakkında olumsuz yorum yaptığım için özür dilerim. Kendi çocuklarımıza güvenmemiz gerektiğini sayende bir kez daha anladım.

BAZOUR BAZUKA GİBİYDİ!

Adil Demirbağ’ın muhteşem performansının yanında partneri yeni transfer Bazour’a da bir parantez açmak istedim.

Bazour Konyaspor defans hattını toplamış, çekip çevirmiş görünüyor. İlk maçında beklentileri boşa çıkarmadı. Kendisini Hollanda Ligi’nden tanıyordum aslında. Ayağı temiz, klas bir oyuncu. Hatta 6 numara bile oynayacak potansiyele sahip. O da defans hattının generali gibi takıldı. İlk müdahaleleri ve soğukkanlılığı dikkat çekti. Takıma ısındıkça çok dikkat çekici bir oyuncu olacaktır.

PEDRİNHO KANATTA VERİMSİZ!

Konyaspor’un tek golünü kaydeden ve bu senenin en dikkat çekici oyuncusu olan Pedrinho’nun akan oyunda etkisiz olduğunu düşünüyorum. Daha açık ifade etmek gerekirse kanatta verimsiz görünüyor. Ali Çamdalı’nın Pedrinho’yu forvet arkasında denemesi lazım.

NDAO’YA ORTA ÇALIŞTIRMAK LAZIM

Sağ kanatta kendisine çok defa fırsat gelmesine rağmen bir türlü orta yapmayan, pas atmayı beceremeyen, attığı pasları rakibe veren Ndao benim saçımı başımı yoldurdu. Özellikle maçın son dakikalarında bir pozisyonda sıfıra inip orta açmak yerine geriye dönüp stoperlere kadar geri pas verdiği anda çıldırdım. Hocanın bu konuda bir telkinde bulunması lazım.

GENEL DEĞERLENDİRME

Konyaspor yeni transferleriyle birlikte biraz daha toparlanmaya başlamış görünüyor. Samsunspor deplasmanı gibi zor bir deplasmanda oyunda fazla ezilmeden 3 puana ulaşmak kolay değil. Bu anlamda gelecek adına umutluyum.

Haftalardır eleştirdiğimiz defans hattında ise muhteşem bir toparlanma görünüyor. Bu maçta sakarlıklar yapılmadı, müdahaleler yerindeydi, kompakt bir görüntü verildi. Ama sağ bek Nikola’nın üç dört pozisyonda rakibinden yediği çalımlar düşündürdü. Nikola çok kolay adam geçiriyor. Buna da bir önlem almak lazım.

Hoca performansına gelecek olursak, sahada yine belli bir taktik gördüğümü söyleyemem. Konyaspor’un dizilişi ya da oyun taktiği hakkında bir fikir sahibi olamadım. Maçın son dakikalarında defansa çok fazla çekilen Konyaspor es kaza bir gol yeseydi Ali Çamdalı’nın koltuğu gidebilirdi. Bu kadar güzel transferler yapıldı, yönetimin gerekirse Ali Çamdalı’nın yanına yeni profesyoneller alıp taktik teknik konusunda yardımcı olması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi