Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Dimyat’a pirince giderken

Dimyat’a pirince giderken

Konyaspor evinde Antalyaspor’u konuk etti. Maç öncesi Aleksandar Stanojevic’in basına açık idmanında bazı oyuncuların yerlerinin değişeceğinin sinyalini vermişti. Boucha yerine Paz, Kahraman yerine Uğurcan’ın oynayacağını biliyordum. Diouf’un da oynayacağını tahmin etmiştim ama 4-4-2 taktiği, Endri Çekici hamlesini açıkçası kestirememiştim. Takım önce taktiği benimseyemedi.

Daha sonra soldan Moreno atak sürekledikçe Diouf ve Muhammet atak bulmaya başladı. Stanojevic merkezden bir kişi eksik olunca Antalyaspor topa sahip oldu. Hoca bunu engellemek için ikinci yarı 4-2-3-1’e geçip, Pozuelo’yu merkez aldı. Fakat önde iki forvet birden çıkarmak net ifadeyle hataydı. Emreli’nin iyi bir forvet olduğunu kabul etmekle birlikte takımın en golcü iki ismi ayna anda çıkamaz.

Galatasaray maçında Stanojevic 1-0 geri düştükten sonra topu son yarım saat rakibine verip 2 hücumcuyla baskı kurdu. Sonuç, galibiyet. Bazen bir şey kazanmak için risk almak gereklidir. Antalyaspor ilk yarı topu alsa da atak bulabildi mi, hayır. Mourinho’nun ifadesiyle topu isterlerse evlerine götürsünler sonuca bakmak lazımdı. İlk yarıda 8 ikinci yarıda 3 şut çekti Konyaspor.

Aleksandar Stanojevic yönetiminde 10 maça çıktı Konyaspor. Yeni transferlerde 4 maç önce geldi. Hocanın artık kadro şablonunu seçmesi lazım. Sürekli yap- boz kadro tercihleriyle istikrar sağlanamaz. Stanojevic bu maçı çok iyi izleyip dersler çıkarmalı. Gaziantep arası takım bay geçecek, sonra Adana Demirspor gelecek. Hocanın önünde uzun günleri var. Kadro planlamasını doğru yapıp, ısrar etmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR