Uzmanlar uyarıyor! Unutursanız 4500 TL'den olursunuz

Araç yangınlarının arttığına değinen Esat Yavuz Demir, “Araç yangınları şu anda oldukça fazla. Cam şişeler şu anda çok büyük tehlike barındırıyor. Aracın alev almasını hızlandırıyor. Araç içerisinde su şişesi kesinlikle bırakılmamalı. Bunun haricinde elektrik aksamlarını kontrol ettirmek gerekir. Sıcak havayla birlikle kablolarda şase gibi durumlar daha fazla oluyor” dedi.
Uzmanlar uyarıyor! Unutursanız 4500 TL'den olursunuz

Yazlık araç bakımı için oto sanayilerin yolunu tutan vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu. Kışlık bakım kadar yazlık bakımın da önemli olduğunu vurgulayan Esat Yavuz Demir, araç kullanıcılarına önemli uyarılarda bulundu.

ahtapoto-genel-sorumlusu-esat-yavuz-demir.jpg

Konya’da sıcaklıkların artmasıyla birlikte araç kullanıcıları oto sanayilerin yolunu tuttu. Bakım yaptırmak isteyen vatandaşlıklar yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. Kışlık bakım kadar yazlık bakımın da önemli olduğunu söyleyen Ahtapoto Genel Sorumlusu Esat Yavuz Demir, araç sahiplerine önemli uyarılarda bulundu.

ahtapoto-002.jpg

‘MUTLAKA UĞRAMALI’

Araç kullanıcılarının yaz döneminde mutlaka servise uğraması gerektiğini söyleyen Demir, “Araçların hem yazlık hem de kışlık bakımlarının aksatılmaması gerekir. Yazlık bakım da kışlık bakım kadar önemlidir. Yoğun kış şartlarından çıktığımızda araçların yağında, filtrelerinde, mekanik kısımlarında deformeler olabilir. Bunların giderilmesiyle ilgili yağ-filtre değişimi, antifiriz kontrolleri yapılması gerekiyor. Araç kullanıcıları yaz döneminde mutlaka servis uğramalı.” şeklinde konuştu.

ahtapoto-004.jpg

‘YAKITTA TASARRUF SAĞLIYOR’

Bakımların düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde yakıttan tasarruf sağlandığını belirten Demir, “Araç filtreleri değiştiği zaman yakıta olumlu yönde yansıyor. Bunun yanında klima gazı da kontrol ediliyor. Klima bakımı özellikle bu sıcak havalarda konforlu bir ulaşım sağlıyor. Yakıttan tasarruf etmek, konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmak ve daha büyük hasarlardan korunmak için mutlaka yazlık bakım yaptırılmalı.” diye aktardı.

ahtapoto-003.jpg

‘CAM ŞİŞE KESİNLİKLE BIRAKILMAMALI’

Araç yangınlarının arttığına değinen Demir, şu şekilde konuştu; “Araç yangınları şu anda oldukça fazla. Park halinde veya yolculuk esnasında yangın çıkabiliyor. Cam şişeler şu anda çok büyük tehlike barındırıyor. Aracın alev almasını hızlandırıyor. Araç içerisinde su şişesi kesinlikle bırakılmamalı. Bunun haricinde elektrik aksamlarını kontrol ettirmek gerekir. Sıcak havayla birlikle kablolarda şase gibi durumlar daha fazla oluyor.”

ahtapoto-001.jpg

‘2 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR’

Araç bakım ücretlerinden bahseden Demir, “Bakım ücreti aracına göre değişiyor ama ortalama 2 bin 500 liradan başlıyor, 4 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Bakım yapılan araçlarda motor yağının değiştirilmesi, yağ-hava-polen filtresinin değ işitilmesi, sıvı bakımlarının, akünün kontrol edilmesi gibi çeşitli işlemler uyguluyoruz. Fiyattan kaçmamak gerekiyor. Kaliteli ürün kullanılmalı. Aksi takdirde daha büyük masraflar ortaya çıkıyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

ahtapoto.jpg

 Muhabir