Türkiye'de ilk ve tek Konya'da yeni bir ajans kuruldu

“Çözüm uzayı kurar” mottosuyla hareket eden ve yenilik kültürü oluşturmak için müşterek sistemler tasarlayan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) toplumsal meselelere inovatif çözümler sunmak amacıyla kuruldu.
Türkiye'de ilk ve tek Konya'da yeni bir ajans kuruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı, ülkemizde ilk ve örnek bir modeldir.

sizme016pcxcrrbbr5rk2uidakxvrjnwvwrwemzq.jpg

Sosyal İnovasyon Ajansı, çözümler üretmek için dört çalışma alanı çerçevesinde yenilikçi bir ekosistem oluşturmaktadır. Sosyal faydayı artırmak için bilimsel verilerle etki odaklı modelleme projeleri geliştirerek “Modelleme ve Sosyal Etki Ölçümleme” alanında çalışmalar yürütür.

SİA, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda veri temelli karar destek mekanizması olarak görev yapar. “Veriye Dayalı Karar Destek Sistemi” ile karar alıcılara ve birimlere veri merkezli perspektifler sunarak veri odaklı politika önerileri geliştirir, süreç geliştirme ve sistem tasarlamaya yönelik yol haritası sunar.

Yeniliği inşa etmenin ve gelişimi sürekli hale getirmek sağlamak amacıyla sürdürülebilir, kapsayıcı ve ihtiyaca yönelik “Kapasite Geliştirme” programları yürüterek, politika ve hizmet geliştirilmesi için faaliyetler düzenler.

“Sosyal Çözüme Yönelik Raporlar” ile sosyal sorunlara yönelik disiplinler arası bir yaklaşımla; sivil toplum kuruluşlarını, kamu ve özel sektörü, üniversiteleri bir araya getirir. Bilimsel araştırma ve veri odaklı, karar alıcılara ve saha profesyonellerine katkı sağlayacak kılavuz yayınlar hazırlar.

SİA'da kültür girişimcilerinin yetişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “ÇEKİM ALANI: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi” kurulmuştur.

 Editör