Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Teşekkürler Bizim Çocuklar

Teşekkürler Bizim Çocuklar

Milli takımımız EURO 2024 mücadelesini tamamladı. Ne çeyrek finaldi ama!

İlk yarı herkesi gururlandıran, müthiş bir oyun çıkardı milli takımımız. Hem hücumda hem savunmada hiç hata yapmadı. Hollanda’ya pozisyon vermeden ilk yarıyı bitirdik. 1-0 öne geçerek ilk yarıyı tamamladık.

İkinci yarı aynı oyunu oynadığımızda çok rahat yarı finale kalırız diye düşünüyorduk. Ama maalesef futbol böyle bir oyun. 70’inci dakikadan sonra Montella’nın oyuncu değişikliğinde geç kalması yarı final umutlarımızı söndürdü.

Montella böyle bir hatayı niye yaptı? Ya da hata yaptığını kabul ediyor mu?

Maç sonrası yaptığı değerlendirmelerde hatasını kabul etmediğini gördük. Oysa herkes Hollanda’nın gole yakın olduğunu fark etmişti. Sol kanada tedbir alıp, Kerem’i Kenan değişikliğiyle oyuna alıp, Ferdi’nin hattını güçlendirip, daha iyi bir çıkışla ikinci golü bulmak mümkündü. Bunu seyreden herkes söyledi. Ama buna tek Montella katılmıyor. Bu inadı ve ısrarı yarı finale patladı. İlk yarıda hocanın eseriydi ama devamını getirememek, sürekli olamamakta oldukça rahatsız ediciydi.

Herkes yarı finali umutla bekliyordu. Ama olmadı. İçimizdeki heyecan, buruk bir acı olarak kaldı. Bunun da faturasını kesebileceğimiz tek kişi Montella. Çünkü Arda’nın, Barış Alper’in, Ferdi’nin çok güzel oyunlarını, son dakikalardaki oyuncu değişikliğiyle katkı sağlayamadı ve hedef haline geldi.

Futbol böyle bir şey. Yanlış yapan, böyle hatırlanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi