Tarihi havasıyla Konyalıların vazgeçilmezi oluyor

Konya’da bulunan ortalama 12 bin metrekare üzerinde bir alan üzerine kurulmuş olan Ecdat Parkı, içerisinde Selçuklu dönemini anımsatan yapıları bulunduruyor. Oldukça geniş bir alan üzerinde inşa edilmiş olan Ecdat Parkı, tarihi havasıyla Konyalıların vazgeçilmezi oluyor.
Tarihi havasıyla Konyalıların vazgeçilmezi oluyor

Ecdat Parkı Nerede Bulunmaktadır?

Konya Ecdat Parkı Konya’da Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde, Yazır mahallesinde bulunmaktadır. Ecdat Parkı Selçuklu mimarisi ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ilk parkımız olma özelliğine sahiptir.

Ecdat Parkı Konya İçerisinde Neler Yer Alıyor?

12 bin metrekare üzerinde bir alan üzerinde inşa edilen ecdat parkı sayısız yapıyı içerisinde barındırıyor.

Bu yapıların bir kısmı şunlardır;

Osmanlı ve Selçuklu kameriyeleri,

Surlar içinde tarihi liman,

Osmanlı Sokağı,

Namazgah Çeşmesi,

Seyir kulesi,

Kule kafe,

Osmanlı kahvehanesi,

Boğaz yalısı,

Selçuklu giriş tagı,

Osmanlı otağı amfi,

Mehteran binası,

Hasbahçe,

Selçuklu Hanı restorandır.

Ecdat parkı tüm bu yapıları ve daha fazlasını içerisinde barındırmaktadır.

ecdat-parki.jpg

Ecdat Parkının Önemi Nedir?

Türkiye’de Selçuklu ve Osmanlı mimarileri örnek alınarak yapılmış olan nadir yapılar arasında yer alan ecdat parkı oldukça değerlidir. Ecdat Parkı sahip olduğu hoş hava ve aile olarak yapılacak küçük geziler için uygun olan yapısı ziyaretler için en uygun merkezlerin arasında yer almasını sağlıyor.

Konya’da bulunan ortalama 12 bin metrekare üzerinde bir alan üzerine kurulmuş olan Ecdat Parkı yakın bir zamanda tamamlandı. Ecdat parkının planlaması tamamen Selçuklu mimarisinden ve Osmanlı mimarisinden örnekler alınarak tasarlanmıştır. İçerisini gezerken Selçuklu dönemini anımsatan havası bulunuyor. Oldukça geniş bir alan üzerinde inşa edilmiş olan ecdat parkı içerisinde sayısız yapı yer alıyor.

Ecdat Parkına Giriş Ücretli Midir?

Ecdat parkına ücretsizdir. İster ailecek isterseniz bireysel olarak parkı ziyaret edebilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz. Halka açık olan ecdat parkında oturma alanları da mevcuttur. Böylelikle günübirlik geziler için uygun bir ortama sahiptir.