Tapuda yeni dönem başlıyor. O ücretler iade edilecek! Milyonları ilgilendiriyor

Tapu işlemlerinde artık bu duruma dikkat etmeniz gerekecek. Tapu işlemlerinde bazı ücretler geri ödenmeye başlandı. İşte değişiklikle ilgili detaylar…
Tapuda yeni dönem başlıyor. O ücretler iade edilecek! Milyonları ilgilendiriyor

Yükselen konut fiyatlarıyla beraber tapu harçları da zirveyi gördü. Bu durum ev alım satım işlemlerinde gereksiz harç ödemeleri yapıldığını ortaya çıkardı. Bu kapsamda binlerce vatandaşı ilgilendiren bir haber geldi.

Geçtiğimiz dönemlerde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ev alan satan binlerce vatandaş için harç muafiyeti tanınmıştı. Bu düzenleme kapsamında tapu harçları için iade süreci başlatıldı.

tapu-2.webp

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz’a göre; 25 Temmuz 2014 ve sonrasında alım satım işlemi yapmış kişilere harç iadesi hakkı doğdu.

Yapılan çalışmada kapsama sadece kentsel dönüşüm projeleri kapsamında olan konutlar için geçerli olduğu bilgisi aktarıldı.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru noktaları olarak iade talepleri, ödemenin yapıldığı tapu dairesine gidilerek yapılabilir.

İlk 30 gün içinde yapılan başvurular tapu dairelerinde kabul edilirken, bu sürenin aşılması durumunda başvurular Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

tapu-8.jpg

Başvuru için kentsel dönüşüm projesi kapsamında alınan konutun tapu bilgileri ve ödemenin yapıldığını gösteren belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Tapu harcı muafiyetinden yararlanmak isteyenlerin belirtilen süre ve şartlara uygun olarak başvuruda bulunmaları büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: kamusonhaber.com.tr