Son Dakika! Rojin öldürüldü mü? Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu

Son Dakika Haberi... Bu sabah memleketi Diyarbakır'da gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlanan Rajin'in ön otopsi raporunun detaylarına ulaşıldı.
Son Dakika! Rojin öldürüldü mü? Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu

Van'da 27 Eylül'de çıktığı yurda bir daha geri dönmeyen ve Türkiye'nin uzun süredir 'bulunur' diye umutla beklediği 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten dün acı haber geldi.

Arama çalışmalarının 18'inci gününde genç kızın cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulundu.

Bu sabah memleketi Diyarbakır'da gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlanan Rajin'in ön otopsi raporunun detaylarına ulaşıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, ilk bulgularda şüpheli bir duruma rastlamadıklarını, ancak uzun süreli suda kaldığı için cesette ciddi anlamda deformelerin gözlendiğini, bu nedenle İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuçlara göre ölüm nedeninin ortaya konulacağını kaydetti.

rojin-kabais-3.jpeg

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş'in cesedi, arama çalışmalarının 18. gününde Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde Van Gölü kıyısında bulundu. Van Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından baba Nizamettin Kabaiş ve akrabaları tarafından alınan Rojin Kabaiş'in cenazesi, kara yoluyla Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığ'ına getirildi. Kabaiş'in cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

son-dakika-rojin-olduruldu-mu-rojin-kabaisin-on-otopsi-raporu-2.jpg

Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu

Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, yapılan ilk bulgularda şüpheli bir duruma rastlamadıklarını belirtti.

son-dakika-rojin-olduruldu-mu-rojin-kabaisin-on-otopsi-raporu-3.jpg

Numuneler ölüm nedenini belirleyecek

Başsavcılık, uzun süreli suda kaldığı için cesette ciddi anlamda deformelerin gözlendiğini, bu nedenle İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuçlara göre ölüm nedeninin ortaya konulacağını kaydetti.

son-dakika-rojin-olduruldu-mu-rojin-kabaisin-on-otopsi-raporu-4.jpg

Kıyafetleri üzerindeydi

Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporundaki detaylara göre, Rojin'in kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği ve herhangi bir darba maruz kalmadığı anlaşıldı.

rojin-kabais-4.jpeg

Darp veya ateşli silahla yaralama izi yok

CNN muhabiri Merve Tokaz şu ifadelerle aktardı:

"İlk belirlemelerde şüpheli herhangi bir duruma rastlanmadı. Rojin’in cansız bedeni üzerinde darp izi veya ateşli silahla yaralama gibi bir bulguya rastlanmadı. Cesedin uzun süre suda kalması sebebiyle otopsi işleminin hem zor hem de meşakkatli bir şekilde ekipler tarafından gerçekleştirildi.

rojin-kabais-1.jpeg

Örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülecek

Van Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön otopsi raporunda Rojin’in kesin ölüm sebebi belirlenemedi. Kesim ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Rojin’in cansız bedeni üzerinden alınacak. Örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülecek. Örnekler incelenerek Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilecek. Hazırlanan raporda, 'Rojin’in öldü mü, öldürüldü mü? İntihar mı etti, birileri tarafından kaçırıldı mı?' öğrenilecek."

son-dakika-rojin-olduruldu-mu-rojin-kabaisin-on-otopsi-raporu-1.jpg

Rojin'in babası konuştu: Serseriler çocuğuma zarar verdi

Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, “Rojin bir gece boyunca yurda gitmedi, öbür gün saat 12'ye çeyrek kala beni aradılar. Diyor ‘çocuğun gelmemiş'. Benim haberim nasıl olsun çocuğumun gelip gelmediğinden. Kenarda tel örgü yoktu, kamera yoktu, ışık yoktu. Çocuk demiş ki; ‘Gideceğim biraz çakıl taşı toplayacağım' Benim tahminim serseriler orada görmüşler, çocuğuma zarar vermişler. İnşallah bunu yapanları en yakın zamanda bulup en ağır ceza neyse onlara versinler. Hatta idam etsinler onları. Zararsız küçücük Rojin'den ne istediler. Rojin'in kime ne zararı vardı ki? Niye böyle yaptılar. 24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez. Ben orayı görmedim. Yurdun yanındaki göl derin değil. Eğer gitselerdi orada boğulma tehlikesi yoktu. 50 kilometre dalgıçlar ileri gidiyor, daha bir karıştı. Çocuğumun başına birileri bir şey getirmiş mutlaka. Tek başına oraya gitmez. Oradan suya girse de oraya kadar gitmez. Bir vahşet vardır. Birileri mutlaka yapmış. Ben devletten bunu istiyorum. Bu vahşeti yapanları en yakın zamanda ortaya çıkarsınlar. Cezaları da idam olsun. Bir daha da Rojinler gitmesin. Acılara son verelim. Çocuklardan, kadınlardan ne istiyorlar?” dedi.

rojin-kabais-2.jpeg

Kaynak:HABER MERKEZİ