Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Oyuna değil skora bak

Oyuna değil skora bak

Açıkçası Konyaspor – Eyüpspor maçıyla ilgili ne maçtan önce nede maç esnasında galibiyete dair inancım hiç yoktu.

Zaten maçın istatistiklerine bakan birisi maçı izlemese dahi oyun üstünlüğünün rakipte olduğunu görür. Topu tamamıyla rakibe bırakan Konyaspor maçın genelinde cılız kontratak denemelerinde bulunsa da üç top yapamayarak pozisyon bulmakta üretmekte ve rakibin gardını düşürmekte çok ama çok zorlandı.

Buna rağmen tabelada yazan skor futbolun bu denli ilgi görmesinin kısa özeti. Aslında topu rakibe bırakmak bir oyun tezi olabilir lakin kendi evinde bu kadar da geride durmak hem taraftarı gerer hemde maçın ilerleyen dakikalarında seni oyundan düşürür. Nitekim rakibin bulduğu golde rakip takım oyuncuları 15-16 pasla ceza sahamıza kadar yerleştiler ve Konyasporlu oyuncular bunu sadece izledi. Mutlak üç puana ihtiyacı olan Konyaspor’un bu kadar mahkum oynayarak golü yemesi haliyle taraftar üzerinde bir baskı ve stres oluşturacaktı. Golün ardından yükselen protestolar bu stresin yansımasıydı ve gayet de makuldü.

Ne olduysa zaten o dakikadan sonra oldu. Teknik ekip üç oyuncu birden değiştirerek uyuyan takımı taraftarla birlikte uyandırdı. Belki yüzde seksene yakın topla oynayan fakat buna rağmen pekte birşey üretmeyen Eyüpspor skoru koruma psikolojisine girerken Yusuf Erdoğan’ın ayağından bulduğumuz gol tam yerinde ve zamanında gelmişti. O andan sonra Konyaspor daha istekli ve arzulu oynayarak galibiyeti arzuladı ve doksan artıda Alexiç ile gelen gol hem taraftara hem camiaya hem teknik ekibe hemde takıma derin bir nefes aldırdı.

Gerçekten ihtiyacımız olan bir galibiyetti bu. Her ne kadar oyun olarak yine birşey üretemesek de skor ihtiyacımızı böyle bir maçta karşılamak bizim adımıza harika oldu. İçeride deplasman oyunu oynayan Çamdalı ve ekibi bu galibiyetle belki bir nefes aldı ancak bu oyunun gelişmesi ve taşların yerine oturması lazım artık. Umarım milli ara bu konuda bize ilaç olur. Özellikle ideal 11’i bulma anlamında 15 günlük ara iyi değerlendirilir, bu maç bu açıdan çok büyük kredi sağladı.

Ligin ilk sekiz haftasında oyun olarak tatmin olmasak ta toplanan 11 puana kısa günün kârı olarak bakıp yolumuza devam etmeliyiz.

Galibiyette emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi