Kuyumcularda yeni uygulama: Satışı yasaklanacak! Alıp-satarken dikkat

Yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi olan altın için uyarı üstüne uyarı geldi. Bu yönteme başvuranların dikkat etmesi gerekiyor. Yeni mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor…
Kuyumcularda yeni uygulama: Satışı yasaklanacak! Alıp-satarken dikkat

Türkiye’de altın en güvenli yatırım aracı olma özelliğini koruyor. Dijital paralar ve hisse senetlerine rağmen güvenli liman olan altın, yatırım aracı olarak ilk sıradaki yerini korumaya devam ediyor.

GÜVENLİ LİMAN OLARAK YERİNİ KORUYOR

Son yıllarda ortaya çıkan dijital paralar, hisse senetleri ve alternatif yatırım araçlarına karşın Türkiye'deki yatırım tercihlerinde güvenli liman altın ilk sırada kalmaya devam ediyor.

aldn.jpeg

Altın 2024 yılı boyunca yatırımcısının yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz 2023 yılına kıyasla yüzde 70 üzerinde değer kazanan altın bu seferde dolandırıcıların gözdesi haline geldi.

Altın fiyatlarının zirveyi görmesinin ardından, kuyumcular dikkat çeken bir adım attı. Tüm Türkiye’de dolandırıcıların kullandığı bu yöntem kuyumcu esnafının başını ağrıtmaya başladı.

Yatırımcıların yoğun bir şekilde tercih etmeye başladığı kesme altınlar, hırsızlık adımlarında bir yöntem olarak kullanılmasının ardından Türkiye'nin 81 ilini kapsayacak yeni bir uygulama başlatıldı.

laindwain.jpg

KUYUMCULAR ŞÜPHEYLE YAKLAŞIYOR

Bazı noktalarda kuyumcular, barkod ve seri numarası bulunan altınlara bile şüpheyle yaklaşıyorken bu şartları sağlamayan kesme altınları hiçbir şartta kabul etmeyeceklerini aktardılar.

Kuyumcular dolandırıcıların yeni yöntemi olan, kesme altın alım-satımından kaçınmaları konusunda uyardı.

adwldnw.jpeg

KESME ALTIN NEDİR?

Kesme altın, kuyumcular tarafından üretilen ve gramajına göre tartılarak satılan bir altın türüdür. Üzerinde barkod veya seri numarası bulunmayan bu altın, kuyumculuk sektöründe kullanımı nadir olsa da tercih edilmektedir.

Kaynak: gercekgundem.com

İlgili Haberler