Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor’un transferleri yeterli mi?

Konyaspor’un transferleri yeterli mi?

Yeni sezona hızlı bir giriş yapan ve kadro kalitesi olarak yararı olmayacak futbolcular ile yollarını ayıran Konyaspor, transfer çalışmalarına da hızlı girdi. İhtiyaç olan mevkilere oyuncular aldı. Bunla ilgili geçtiğimizi günlerde bunları tek tek dile getirdik. Hem Yusuf Erdoğan hem de Pedrinho tüm taraftarların bekledikleri kanat oyuncuları idi.

Hafta sonu yaşanan bir transfer gelişmesi Konyaspor’un iletişim kazalarında hazırlıklı olması gerektiğini gösterdi. Kramer transferi gerçekleşmedi kulüpten yapılan açıklama oyuncu ile menajerin yeni istekleri oldukları dile getirildi.

Bu tür konularda daha resmi sözleşme olmadan bir kulüp yöneticisinin fotoğraf paylaşması da bu işte etkili olduğunu düşünüyorum. İmza atılmadan hiçbir şey bitmez. Bu tür kazalara özellikle İstanbul takımları çok uğradı. Formasını giydirmiş olduğu oyuncular o yıl takımlarında yer alamadılar. Kramer’de böyle bir kaza yaşadı. Bu konularda daha dikkatli olmak gerekiyor. Türk futbolunun en büyük sorunu ihtiyaç olmayan futbolculara istediği parayı verip, kulüp kadrosunu çirkinleştirmektedir ve sıkıntı oluşturmaktadır. Eğer bir futbolcuya gerçekten ihtiyacınız varsa iyi bir şekilde izlenmeli, araştırılmalıdır. Menajer tavsiyeleri ile oyuncu almak başınızı ileride ağrıtıyor.

Konyaspor şu an Süper Lig’de transfer temposunda hızlı. Ömer Korkmaz ve yöneticilerini bu konuda hassas davrandıklarını görüyor. Konyaspor kamuoyu beklentilerde açıkça daha yüksek. Özelikle forvet konusunda ki gelişmenin daha hızlı sonlandırılmasını bekliyor.

Yeni sezon geçen hafta çekilen fikstür ile belli oldu. Artık geriye sayım başlayacak. Biz Süper Lig’e hazır bir takım olarak başlamak istiyoruz. Eksikler giderilmiş, fizik kondisyon olarak tam hale gelmiş bir takımın bu yıl Süper Lig’de yukarılarda olacağı hakkında kuşkum yok.

Transferde ise Ömer Korkmaz ve yönetimine güveniyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi