Konya’nın çözülemeyen “Taş” sorunu yeniden gündemde, milyonlarca lira harcanacak

Konya’nın çözülemeyen “Taş” sorunu yeniden gündemde, milyonlarca lira harcanacakKonya’nın Ereğli ilçesindeki 100 yıl önce açılan Sümerbank çalışanları için lojman mantığıyla inşa edilen ve günümüzde tarihi eser muamelesi gören “Taş Evler” için milyonlarca lira harcanmaya devam edilecek.
Konya’nın çözülemeyen “Taş” sorunu yeniden gündemde, milyonlarca lira harcanacak

Konya’nın Ereğli ilçesindeki Cumhuriyet Döneminde kurulan Sümerbank dokuma ve kumaş fabrikası çalışanları için lojman mantığında Gülbahçe Mahallesinde 500 dairelik “Taş Evler” inşa edildi. Sümerbank’ın kapanmasının ardından Taş Evler de eski canlılığını yitirdi ve yıllarca virane olarak şehrin merkezini işgal etmeye devam etti. Geçtiğimiz dönem Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Taş Evlerle ilgili milyonlarla lira harcanarak restorasyon çalışması başlattığını açıklamıştı. Çalışmalar devam ederken Başkan Oprukçu seçimlerde koltuğu kaptırdı.

7466-2082021729.jpg

BAŞKAN AKPINAR DA BOŞA KULAÇ ATMAYI SEÇTİ

Bu kez de Taş Evlerle ilgili şok eden bir gelişmeyi Ereğli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Umut Akpınar açıkladı. Şehrin en güzide merkezindeki tarihi ve kültürel hiçbir değeri olmayan Taş Evlerle ilgi Başkan Akpınar bu kez restorasyon çalışmalarının depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi yönünde devam edeceğini açıkladı.

7466-2082021265.jpg

MİLYONLARCA LİRA BOŞA HARCANACAK

Başkan Akpınar’ın açıklamasının ardından bölge halkı yeniden bir şok daha geçirdi. Taş evlerin olduğu alanın başka projeler için kullanılmasını bekleyen vatandaşlar, yeni projenin başlamasıyla milyonlarca liranın boşa harcanacağı yorumlarını yaptılar. Vatandaşlar, “en gereksiz yatırımlar arasında” saydığı Taş Evlerin projesinin iptal edilmesinden yana olduklarını da belirttiler. Vatandaşlar, hiçbir değeri olmayan evlerin yıkılarak alanın yeni projeler ve Ereğli’nin geleceği için faydalı projelere kullanılması gerektiğini dile getirdiler. 100 yıl önce beton ve tuğladan yapılan Taş Evlerin ömrünün doldurduğu açıkça ortadayken yapınan ayakta kalması için milyonlarca lira boşa gideceği yorumları da yapıldı.

7466-2082021789.jpg

BÖLGE SUÇLULARIN UĞRAK MEKANI

Taş Evlerin yıllarca terk edilmiş virane olması şehrin de en korkulan mekanları arasında olmasına neden oldu. Bölge, yıllardır suçluların suç işlediği yerlerin başında geliyor. Bölgede geçtiğimiz yıllarda onlarca cinayet, kavga, uyuşturucu ve diğer suçlar gibi onlarca olaylara yataklık yaptı.

 Editör