Konya'daki camide çocuklar eğlenerek öğreniyor

Konya’daki çocuklar yaz dönemini camilerde verimli bir şekilde geçiriyorlar. Teknoloji bağımlılığından uzak kalarak dini ve ahlaki eğitimlerini de burada tamamlıyorlar.
Konya'daki camide çocuklar eğlenerek öğreniyor

Konya’daki camilerde yaz kursu dönemi devam ediyor. Teknoloji bağımlılığının oldukça gündemde olduğu bu zamanlarda çocukların camilerde verimli vakit geçirdiğinin altını çizen Araplar Büyük Cami İmam Hatibi Muammer Altınışık, verilen eğitimlerden bahsetti.

cami-13.jpg

‘HER SINIFTA İKİ ÖĞRETİCİMİZ VAR’

Her bir öğrenciyle daha fazla ilgilenmek amacıyla sınıflarda iki ayrı öğreticinin bulunduğunu söyleyen Altınışık, “Camimizde 1 Temmuz itibariyle yaz kursları başladı. 16 Ağustos’a kadar devam edecek. Şu anda 200’e yakın öğrencimiz mevcut. Kızlarımız ve erkeklerimize ayrı ayrı yerlerde eğitim veriyoruz.

cami-8.jpg

5 tane kız öğrenci sınıfı, 3 tane de erkek sınıfımız bulunuyor. Gönüllülük esasına dayalı olarak İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizden yardımcı öğreticiler geliyorlar. Öğrencilerimizin tümüyle daha detaylı bir şekilde ilgilenebilmek için her sınıfta iki ayrı öğreticimiz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

cami-1.jpg

‘GÜZEL BİLGİLER ÖĞRENECEKLER’

Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirerek önemli bilgiler öğrenebileceklerini ifade eden Altınışık, “Geçtiğimiz yıllarda ortalama olarak hep 250’den fazla öğrencimiz geldi. Bu yıl yine geçen yıllardaki sayıya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Gayet güzel bir çalışma ortamımız var.

cami-10.jpg

Ailelerimiz çocuklarını bize düzenli bir şekilde, zamanında getirirlerse çok güzel bilgiler öğreneceklerine inanıyoruz. Bu gayede yıllardır ilerliyoruz.” diye aktardı.

cami-2.jpg

‘GÖRSEL EĞİTİM VERİLİYOR’

Henüz okuma-yazma bilmeyen öğrenciler için görsel eğitim imkanı sunulduğunu vurgulayan Altınışık, “4-6 yaş grubu öğrencilerimiz okuma-yazma bilmediğinden dolayı görsel eğitimler veriliyor. Kur’an-ı Kerim okumayı bilen öğrencilerimiz aynı şekilde devam ederken bilmeyenler öğrenmeye cüzden başlıyorlar. Bunun yanında dini bilgiler de veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

cami-3.jpg

‘AİLELERİMİZLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ’

Öğrencilerin aileleriyle sürekli iletişim halinde olduklarının altını çizen Altınışık, “Ailelerimiz çocuklarını bize emanet olarak veriyorlar. Biz de öğrencilerimizin derse gelip gelmediğini, çalışıp çalışmadığını sürekli kontrol ediyoruz.

cami-9.jpg

Ailelerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Öğrencilerin durumları hakkında uyarılarda bulunuruz. Birlik içerisinde olarak çocuklarımızı kazanmaya çalışıyoruz.” dedi.

cami-4.jpg

‘TEKNOLOJİDEN UZAK KALIYORLAR’

Öğrencilerin ders saatleri içerisinde teknolojik aletlerden uzak tutulduğunu dile getiren Altınışık, “Çocuklarımızın telefon veya tablet gibi teknolojik aletlere bağımlı kalmaları hepimizin bir derdi.

cami-12.jpg

Burada bu tür bağımlılıklardan uzak kalmayı başarıyorlar. Ders esnasında telefonuyla ilgilenen olursa uyarıyoruz. Bir sorumluluk aşılıyoruz. Buradan gittikten sonra da ebeveynlerimizin takip etmesi gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

cami-7.jpg

‘SEVİYORLAR Kİ GELİYORLAR’

Öğrencilerin derslere severek geldiğini belirten Altınışık, “Çocuklarımız burayı çok seviyor. Seviyor ki geliyorlar. Öğrencilerimize öncelikle birbirlerine saygı duyması gerektiğini öğretiyoruz. Birbirlerine güç kullanmamaları gerektiğini, bir aile olduğumuzu hatırlatıyoruz.

cami-6-001.jpg

Bir sorun yaşadıklarında bize söylemelerini rica ediyoruz. Ders aralarında da hayırseverlerimizin getirdikleri ikramlardan sunuyoruz. Tuvalet ihtiyacı için de öğrencilerimizi yalnız göndermiyoruz. Mutlaka yanında bir arkadaşı olur ki herhangi bir olumsuzluk yaşamasınlar. Her konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz.” dedi.

cami-11.jpg

 Muhabir