Konya’da Gaziler Günü töreni düzenlendi

Konya'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi ve şehitlik ziyaret edildi.
Konya’da Gaziler Günü töreni düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Konya'da tören düzenlendi. Anıt alanında gerçekleştirilen çelenk sunma ile başlayan tören, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Konya’da Gaziler Günü töreni düzenlendi

Tören Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Gazi Süleyman Ege'nin konuşması ile son buldu. Daha sonra, heyet Konya Şehitliği'ni ziyaret etti.

Konya’da Gaziler Günü töreni düzenlendi

Burada bulunan şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret eden protokol mensupları ve askeri erkan kabirlere karanfil bıraktı ve şehit aileleriyle sohbet etti.

Konya’da Gaziler Günü töreni düzenlendi

Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Kulu’da Gaziler Günü kutlandı

Konya’nın Kulu ilçesine Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Gaziler Günü programı Kaymakam Ömer Faruk Canpolat ve Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemi'in Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program daha sonra Kulu Belediyesi Konferans Salonunda devam etti. Buradaki programda da Kur’an-ı Kerim tilaveti, konuşmalar, şiirler okunması ve gösterilerin ardından "Ya şehit ol ya gazi" adlı sinevizyon izlendi.
Programa Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, diğer protokol mensupları, gaziler, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Akşehir'de gaziler günü etkinlikleri

Konya'nın Akşehir ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle çeşitli programlar düzenlendi.

aksehirde-gaziler-gunu-etkinlikleri.jpg

İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Akşehir Garnizon Komutanı İkmal Üsteğmen İsmail Alpşahin tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın yapılmasının ardından tören, Gazi Mustafa Ali Taş tarafından okunan şiirin ardından son buldu.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından ikinci program için törene katılan protokol, gaziler ve şehit yakınları Akşehir Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından tören şehit mezarlarına çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Törene; Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Albay Sakin Kutsal, Akşehir Belediye Başkan Vekili Cevat Nuri Bozoğlu, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Karapınar’da Gaziler Günü kutlandı

Konya’nın Karapınar ilçesinde Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Günü dolayısıyla Karapınar Cumhuriyet Meydanı'ndaki anıt alanında düzenlenen törende, çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı İbrahim Önal, siyasi parti başkanları, ilçe protokolü, askeri yetkililer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanları, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Seydişehir'de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Seydişehir'19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Çelenk sunum töreninin ardından şehitlikler ziyaret edildi.

Kaymakam Cevdet Bakkal ve Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Millet Bahçesinde düzenlenen yemekte şehit aileleri, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

Gazilerin her zaman övünç kaynağı olduğunu kaydeden Kaymakam Cevdet Bakkal, "Gazilerimiz, bizler için müstesna yeri olan önemli değerlerimizdir. Hangi koşul altında olursa olsun, canını bile vermekten geri durmayan gazilerimiz, ülkemizin yaşayan kahramanlarıdır. Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması uğruna canı pahasına mücadele eden siz kıymetli gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum." dedi.

Belediye Başkanı Ustaoğlu da gazilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yakup Söğüt, kendilerini her yıl hatırlayan ve her zaman yanlarında olan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Kaymakam Cevdet Bakkal'a teşekkür etti.

Kaynak:İHA