Konya'da banka vurgunu yapan kadın olan biteni anlattı: Kaldıraçlı sistemde...

Konya'nın Ereğli ilçesinde, kendisi ve nişanlısının hesabına 37 milyon 157 bin lira aktardığı belirlenen banka çalışanı kadın yaptığı vurgunu detaylarıyla anlattı.
Konya'da banka vurgunu yapan kadın olan biteni anlattı: Kaldıraçlı sistemde...

Ereğli'de bir banka şubesinde çalışan Perihan Y. isimli şahıs maddi olarak sıkıntı yaşadığı için böyle bir şey yaptığını belirtti.
Perihan Y’nin ifadesinde; Mali durumum bozulmuştu. 25 Mart'ta zimmetime para geçirmeye başladım. Bildiğim 25 farklı müşterinin hesabına EFT ile paraları gönderdim.
KALDIRAÇLI İŞLEMLERDE PARAYI KAYBETTİM
Daha sonra onları yönlendirerek parayı benim ve Settar'ın hesaplarına aktardım. Paranın 20 milyon 700 bin TL'sini kripto paraya yatırdım. Yaptığım kaldıraçlı işlemlerle de bu parayı kaybettim. Paranın 11 milyon 200 bin TL'sini ise Settar'ın hesabına yönlendirdim. Üçüncü kişilere borcum vardı. Paranın 1 milyon 500 bin TL'si ile de bu borçlarımı kapattım dedi"
LÜKS OTELLERDE TATİL İDDİASI
Perihan Y. ve nişanlısı Settar A’nın sık sık tatile gittiği, lüks otellerde kaldığı da ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU
Konya'nın Ereğli ilçesinde, kendisi ve nişanlısının hesabına 37 milyon 157 bin lira aktardığı belirlenen banka çalışanı kadın ve nişanlısı tutuklandı.
İddiaya göre, Ereğli ilçesinde özel bir bankanın şubesinde çalışan P.Y. isimli kadının, 3 ay içerisinde kendi ve nişanlısı S.A.'nın hesabına para aktardığı belirlendi. Yapılan inceleme sonrası aktarılan para miktarının 37 milyon 157 bin lira olduğu tespit edildi. Banka yetkilileri tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine P.Y. ve nişanlısı S.A. gözaltına alındı. Şüphelilerden S.A.'nın bankadan kendi hesaplarına aktardıkları paraları kriptoya aktardığı öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

 Editör