Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya Şeker seçime gidiyor!

Konya Şeker seçime gidiyor!

Seçimler için resmi olarak yaklaşık bir buçuk yılın kaldığı Konya Şeker’de önemli bir gelişme yaşanıyor. Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi kulislerinde konuşulan Ramazan Erkoyuncu’nun bu sene yapılacak olan Mali Genel Kurulu, Seçimli Genel Kurula dönüştüreceği iddiaları gerçeğe dönüştü.

Dün yayınlanan genel kurul ilanında, seçimli genel kurulun 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapılacağı belirtildi.

Böylece yaklaşık 1 aydır Konya kulislerini meşgul eden söylentiler somut bir hale dönüşmüş oldu.

Konya Şeker’de seçim süreci resmen başladı. Adaylar da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Kulislerde konuşulan başkan adaylarının fazlalığı dikkat çekse de resmi olarak çalışmalara başlayanların sayısı henüz fazla değil.

Ama kısa süre içinde konuşulan isimlerin yanı sıra yeni isimler de sahneye çıkacaktır.

Önceki Başkan Recep Konuk’un adaylık çalışmalarına hız verdiği konuşuluyor, mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu’nun ise göreve devam etmek istediği biliniyor.

Recep Konuk’un sessiz ve derinden ilerlediği ve güçlü bir şekilde sahalara dönemeye hazırlandığı kulislerin gündeminde.

Ramazan Erkoyuncu’nun ise yönetimde ve idarede yaptığı bazı hamlelerle, kurduğu bazı ikili ilişkilerle göreve devam etmenin hazırlığı içerisinde olduğunu görüyoruz.

Seçimler bu iki isim arasında geçecek gibi görünse de geçtiğimiz haftalarda adaylığını açıklayan Arslan Üstündağ’dan sonra Ziraat Yüksek Mühendisi Servet Sarı ve Eski Taşpınar Belediye Başkanı Mehmet Taşpınar da resmi adaylıklarını açıkladı.

2007 ve 2011 genel seçimlerinde CHP Konya Milletvekili adayı olan Arslan Üstündağ, muhalefet kanadının ismi olarak öne çıkıyor.

Ziraat Yüksek Mühendisi Servet Sarı ise bir diğer Çumralı aday. Recep Konuk ve Ramazan Erkoyuncu’nun da Çumralı olduğunu düşünürsek, Çumra’da kıran kırana bir süreç yaşanacak gibi.

Eski Taşpınar Belediye Başkanı Mehmet Taşpınar ise Cihanbeyli-Altınekin bölgesini konsolide edecek gibi. En azından bölge halkının sosyal medyadaki tavrı o yönde görünüyor.

Alaaddin Özçelik ve Seyit Yaşar Alemdar'ın da adaylıklarını kısa süre içinde açıklayacağı da çiftçilerin dilinde. Bu iki ismin de adaylar arasında yer alması kuvvetle muhtemel görünüyor.

KONYA ŞEKER’DE YENİ ATAMA

Seçim hazırlıkları ve sahanın ateşi zirve yapmışken Konya Şeker’le ilgili önemli bir gelişme daha kamuoyunun gündeminde.

Eski Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’ın Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun kararı ile Anadolu Birlik Holding’in icra kurulu üyeliğine atandığı bilgisi kamuoyunda konuşuluyor.

Recep Candan, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Celal Candan’ın abisi olarak biliniyor.

Ramazan Erkoyuncu’nun bu hamleyle siyaseti de yanına aldığını konuşanlar olduğu gibi, kurumun devlet bankalarına olan yüksek borcu nedeniyle Ramazan Erkoyuncu’nun yapılandırma süreçlerinde elini güçlendirme kozu olduğunu da konuşanlar az değil.

Her ikisi de olabilir elbette. Bunu zaman gösterecek…

Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi