Konya basın ordusu
Konya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz salı günü düzenlediği iftarla Konya’da yazılı, görsel ve internet basının temsilcileri ile köşe yazarları bir araya getirdi. Ayrıca Konya’nın İlçelerinde yayın hayatını sürdüren gazetelerin de davet edilmesiyle tam bir bütünlük oluşturulmuş oldu. İftarlar da olmasa Konya basını tam tekmil neredeyse bir araya gelmeyecek.
Ne olursa olsun senede bir gün de olsa basın camiasını bir arada görmek güzel. Ramazan bereketinin Konya basını üzerindeki yansıması da bu olsa gerek.
İftarın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in masaları tek tek gezerek kısa kısa gazetecilerle sohbet etmesi gerçekten şık bir davranıştı. Yeni Haber gazetesi olarak bizim de masamıza teşrif eden Sayın Başkan ile bizde kısa bir sohbet edebilme imkânı bulduk. Ayrıca Sayın Başkan konuşmasını akşam ezanına denk getiremeye çalışması ancak ezanın okunmakta gecikmesi gecenin keyifli anlarındandı.
Tahir Başkan'ın konuşmasında dikkatimi çeken konu ise, Konya İslam Turizm Başkenti olması sebebiyle, yurt dışı programlarına yerel basını yani bizi götüreceklerini söylemesiydi.Başkanın Konya basınını uluslararası düzeyde organizasyonlarda düşünmesi de ayıca beni sevindirdi.
KOMEK’teki büyük başarısını bildiğimiz Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, uzun zamandır bir araya gelmeyen Konya basınını da bir araya getirerek güzel bir işe vesile oldu..Ahmet Köseoğlu bugüne kadar Konya basının her zaman yanında oldu ve destek verdi, bunu bir kez de o iftar vesilesi ile hatırlatmış olalım.
Farklı farklı kurumlardan bu kadar çok gazeteciyi bir arada görünce bu şehir de ne kadar çok gazeteci varmış demekten kendimi alamadım. Gerçi sadece Konya Merkez’de 15 günlük gazetenin olduğu düşünüldüğünde bu kadar da gazetecinin olması da yadırganmalı.
Konya’da bu kadar fazla sayıda günlük gazetenin olması doğru mudur yanlış mıdır tartışılır ancak yazılı basın gün geçtikçe önemini kaybediyor. İnternet gazeteciliği çok daha ön plana çıkmaya başladı. Artık insanlar habere anlık ulaşmak istiyor ve basılı gazeteler önemsenmiyor.
Belki gazetelerin bazıları hedef kitlelerine ulaşamıyor bile…
Gazete sayısının çok olmasının yerine daha güçlü, daha nitelikli, daha sorgulayıcı gazeteler olmalı.
Gazeteler konusuna değinmişken bizim de gazetemizin bulunduğu Ankara Caddesinde devamlı kazaların olmasına, bizim de bu kazaları haber yapmamıza, ne Konya Emniyetinden ne de Büyükşehir Trafik biriminden tek ses yok. Emniyet kazalara ekipler göndermesine rağmen henüz bir çözüm bulunamaması neye bağlanmalı? Büyükşehir’in trafik ışıklarıyla ilgili konuyu görmezden gelmesinin ise tarifi yok!
Sanırım şehirde belli yerlerde kaza olmasını normal karşılıyorlar. Yoksa sık sık kaza olan bir yere bugüne kadar bir çözüm bulurlardı.
Gazetecilik zor meslek…
Zor şartlarda kamu yararı gözeterek haberler yapıyorsunuz ancak yetkilerin dikkatini çekmeyi başaramıyorsunuz. Her şeye rağmen senede bir kez de olsa böyle bir organizasyonla da olsa yoğun çalışma temposunda görüşemediğimiz dostlarımızla bir araya gelebilmek güzeldi.
Vesile olan herkese içten bir teşekkür, bu güzellik Ramazan’da inşallah karşılığını bulur.