Konya Bakırcılar Odası, üyelerine Güneydoğu turu düzenledi
Konya Bakırcılar Odası üyeleri arasında birlik ve beraberliğin güçlenmesi amacıyla, üyeleri ve ailelerine Mardin-Şanlıurfa ve Gaziantep illerinden oluşan Güneydoğu Anadolu Bölgesi turu düzenledi.
Üç gün süren turda üç ildeki İnanç turizmi merkezlerini, tarihi ve turistik yerler ile çarşılar ziyaret edildi. Üç süren Güneydoğu Anadolu Turunu değerlendiren Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, "Oda olarak düzenlediğimiz ve üç süren Güneydoğu Anadolu Bölgesi turumuzu, üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla düzenledik. Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep illerimizdeki inanç turizmi merkezlerini, tarihi ve turistik yerler ile çarşıları gezerek, bölgenin zengin mutfağını yakından görüp tattık. Özellikli bakırcı esnafımız bu gezide bakırcılık sanatını yerinde görerek, bilgi sahibi oldu. Yine bu turun üyelerimiz arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve beraberliğin güçlendiğini görmemiz oda yönetimi olarak bizleri sevindirdi. Ayarıca yaşadığımız salgın sonrası bu gezi bir moral oluşturdu. Son derece her açıdan verimli geçen turumuza katılan üyelerimize, ailelerine, bu turumuzu organize eden Çiçek Turizm Taşımacılık ve Mini Turizm Sahibi Okay Tınkır’a ve Mini Turizm Genel Sorumlusu Ahmet Özel'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya Bakırcılar Odası olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ederek, üyelerimiz arasında birlik ve beraberliğin güçlenmesi için çeşitli organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.
BÖLGEDEKİ BAKIRCILIK SANATI VE ESNAFIN DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALINDI
Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsa Tunç'u, Mardin Bakırcılar Odası Başkanı Aziz Doğru'yu, Şanlıurfa Bakırcılar Odası Başkanı Halit Polat'ı ve Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık'ı ziyaret ederek, bölgedeki bakırcılık sanatı ve esnafın durumu hakkında bilgi alarak, ilgilerinden dolayı da teşekkür etti. Tura katılanlar Mardin'de, Ulu Camii, Kasımiye Medresesini, Mor Gabriel Manastırını, tarihi çarşıları ve konakları, Şanlıurfa'da Hz. Eyüb'ün Sabır makamını, Hz. İbrahim'in doğduğu mağara ile Dergah Cami ve Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşe attırdığı Allah tarafından gül bahçesiyle balıklı gölü çevrildiği Halil-ür Rahman Gölü ve Balıklı gölü, Aynzeliha Gölünü, Rizvaniye Camii, tarihi çarşıları, bakırcılar çarşısını, Saklı Cennet ve Kayıp Kent olarak da isimlendirilen Halfeti'yi, Göbekli tepe'yi,Gaziantep'te bakırcılar çarsını ve baklavacılar çarşısını, Gaziantep kalesini, Zincirli Bedesteni, Gaziantep evlerini ve hanlarını ziyaret ederek, Güney Doğ Anadolu'nun etli ve baharatlı yiyeceklerini tattılar. Şanlıurfa'daki Çandarlı Köşkteki Sıla gecesindeki eğlencede, tura katılanlar Urfa Türkülerini dinleyenler stres attılar. Tur sonrası Konya'ya dönen Bakırcılar Odası üyeleri ve aileleri son derece güzel geçen turdan dolayı Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık'a ve yönetim kuruluna teşekkür ettiler.
•HABER MERKEZİ