Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Galatasaray maçı bir kayıp değil

Galatasaray maçı bir kayıp değil

Geçen sezonun kritik maçı Galatasaray, bu yılın başlangıç maçı oldu. Ama geçen yılki Konyaspor ile bu yılki Konyaspor arasında dağlar kadar fark vardı.

Galatasaray’ın yaptığı transferler, Avrupa kupalarındaki şampiyon ligi hazırlıkları, Galatasaray’a karşı oynayacağımız futbolu etkileyecek unsurlardı. Fakat takımımızın hocası Ali Çamdalı, Galatasaray’a karşı farklı bir taktikle başladı.

İlk 11’i gördüğümüzde Jevtovic’in stoper oynayacağını düşündü herkes. Uğurcan, Oğulcan ve Jevtovic ile başlayan bir kadroda üçlü savunma yapılması beklenmiyordu. Ali Çamdalı’nın kurgusu maçın büyük bir bölümünde planlamaların doğru olduğunu gösterdi. Tek fark vardı. Kaliteli ayaklar maalesef sonucu belirledi. Bir de Kasımpaşa maçında yaptığımız hatanın aynısı; rakipten gelen uzun topta defansın aynı anda çıkamayıp, ofsayt bozamaması. Kasımpaşa maçında da böyle bir gol yemişti Konyaspor.

Takımdaki hücum hattıyla Konyaspor’un Konya’da kolay kolay maç kaybedeceğini sanmıyorum. Slowik aslında geçen iyi bir performans gösterdi ama Kasımpaşa’dan yediği golün aynısı yine Galatasaray’dan yine yedi. Biraz reflekslerini geliştirip, konsantresini toplaması gerekiyor. Defans hattının da birlikte hareket etmesi gerekiyor.

Biz eleştirilerimizi uygun dille yapalım. Ama Konyaspor’un bu yıl ilk 5’i zorlayacağını düşünüyorum. İki haftalık maçları görüp, umutlandığımızı ifade edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi