Emeklilik sistemi değişiyor mu? Uzman isim olası riskleri anlattı… Yeni sistem nasıl olacak?

Emeklilik sisteminde köklü değişim için harekete geçildi. Söz konusu değişikliklerle ilgili uzman isim beklenenleri tek tek sıraladı… İşte beklenen detaylar….
Emeklilik sistemi değişiyor mu? Uzman isim olası riskleri anlattı… Yeni sistem nasıl olacak?

Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş aldıkları emekli maaşları için zam beklerken emeklilik sistemi için harekete geçileceği bilgisi aktarıldı.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Hükümet yapacağı çalışmalarla emeklilik yaşını yükseltmeye ve prim gün sayılarını değiştirmeyi amaçlarken uzman isimlerden de bu konuda uyarılar geldi. Yeni sistemde emeklilik yaşının kadınlarda 60, erkeklerde 65 olarak sabitleneceği iddia edildi.

destek-2.jpg

“GELECEK AÇISINDAN DOĞRU BULUYORUM”

Habertürk’ten ekonomi gazetecisi Abdurrahman Yıldırım emeklilik yaşının değiştirilmesine yönelik, “Olması gereken adım atılıyor. Gelecek açısından doğru buluyorum. Son anda olursa daha sert düzenleme ortaya çıkıyor. Gelecekte alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak" ifadelerine yer verdi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

“Eninde sonunda zora düşeceğiz. Bu düzenlemelerin aslında bu tür dönemlerde olması daha iyi. Son anda olursa daha sert düzenleme ortaya çıkıyor

Dünya bu sorunu nasıl aşıyor? İşte emeklilik fonlarını biriktiriyor sonra bunu dünya nerede iyi getiri varsa o taraflara yönlendiriyor.

emekk.jpg

Bireysel emeklilik önemli. Hiçbir şey yapamayan bireysel emekliliğe parasını yatırsın. Sistem ağır aksak işliyor, kontrol etsin. Düşük getiri görüyorsa itirazını yapsın. Yoksa gelecekte alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak.”

Kaynak: kamusonhaber.com.tr