Çekirdekten sporcu yetiştiriyorlar!

Konya’nın sporda önde gelen kulüplerinden olan Selçuklu Belediyespor Kulübü, çekirdekten sporcu yetiştiriyor. Çocukların 5 yaşından itibaren burada sporla tanıştığını dile getiren Başkan Mustafa Yavuz Tezcan, spor okullarının 15 farklı branşta faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.
Çekirdekten sporcu yetiştiriyorlar!

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden olan Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetimi, gazetemiz Yeni Haber’i ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu’na güncel çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kulüp Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımıcısı ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çakar, Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Uysal, Cem Hayırlıoğlu, Muhammed Eken ile Kulüp Basın Yayın Sorumlusu Sami Erikçi ziyarette hazır bulundu.

selcuklu-cekirdekten-1.jpg

Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çocukların 5 yaşından itibaren sporla tanıştığını söyleyen Başkan Mustafa Yavuz Tezcan, “15 branşta faaliyet gösterilen spor okullarında eğitim alacak öğrencilerin branşlara göre yaş aralıkları farklılık gösteriyor. 15 yaşına kadar spor okullarında eğitim alan öğrencilerden başarılı bulunanlar antrenörlerin raporları doğrultusunda lisans çıkartılarak Selçuklu Belediyespor Kulübü lisanslı sporcusu oluyor.” ifadelerini kullandı.

selcuklu-cekirdekten-1.jpeg

‘ÇALIŞMALAR YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR’

Başkan Tezcan, “Yaz ve kış olmak üzere iki dönemden oluşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çalışmalar yıl boyu devam ediyor. Her yıl on binlerce sporcunun eğitim gördüğü spor okullarında öğrencilere branşa ait ücretsiz spor kıyafeti anabiliyor. Selçuklu ilçe sınırları içerisinde evi nerede olursa olsun sporcularımız evlerinden servisle alınıp, antrenman bitiminin ardından tekrar servisle güvenli bir şekilde evlerine bırakılıyor.

selcuklu-cekirdekten-2.jpg

Şu an devam eden yaz spor okullarımızda 15 farklı branşta 13 bin 103 öğrencimiz 55 spor salonumuzda 175 antrenörümüzün gözetiminde spor okulları eğitimlerini gerçekleştiriyor. Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece elde eden bir çok sporcumuz Selçuklu spor okullarından yetişti. Selçuklu Spor Okullarımızda geçtiğimiz 2023 yılında toplam 25 bin 736 öğrencimiz sporla buluştu.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lokman Koyuncuoğlu da Başkan Tezcan ve ekibine teşekkür ederek Selçuklu Belediyespor’a başarılar diledi.

selcuklu-cekirdekten-3-001.jpg