Bir Halk Üniversitesi: KOMEK
Günümüzde Belediyecilik faaliyetleri sadece asfalt dökmek, çöpleri toplamak gibi klasik belediyecilik faaliyetlerinin çok ötesine geçmiş durumda bulunuyor. Şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı başarılı çalışmalar Belediyecilik hizmetlerindeki çıtayı yükseltti. Artık Belediyelerin temel bazı çalışmaların yanında sosyal ve kültürel çalışmalara da önem vermesi ve bu noktada da çalışmalar yapması gerekiyor. Çok şükür Konya, sosyal ve kültürel faaliyetler anlamında ülkemizin öncü şehirlerarasında yer alıyor.
Başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri’nin birbirinden değerli kültürel çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Zengin bir kültürel mirasa sahip olan Konya’nın, geçmişten getirdiği kültürel birikimler Belediyeler aracılığıyla vatandaşa aktarılıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KOMEK’in 12 yılda 356 bin kişiye eğitim vermiş. Bu gerçekten muhteşem bir rakam. Konyalı da KOMEK’lerin öneminin farkında olacak ki KOMEK kayıtları başlar başlamaz, çok kısa bir süre içinde açılan kontenjanlar doluyor. Hatta birkaç farklı kursa gidenler bile var.
KOMEK’ten alınan sertifika ile işe giren, meslek sahibi olan, kalifiye ara elemanı olarak ülke kalkınmasına hizmet eden birçok insan var. KOMEK’e gelenlerin değerler eğitimi ve mesleki eğitim almasının yanında, sosyal rehabilitenin de bir parçası haline geliyorlar.
KOMEK’ artık Konya’nın tüm ilçelerinde yaygınlaştı ve tam anlamıyla bir “Halk Üniversitesi” ne dönüştü. Bir halk üniversitesi çünkü burada eğitim olan birçok insan yeni iş imkânlarına ve gelir kaynaklarına sahip oldu.
Ayrıca KOMEK diğer illere de güzel bir örnek teşkil ediyor. Geçtiğimiz aylarda Isparta’dan gelen bir heyet KOMEK’in çalışmalarını yerinde görmek için Konya’ya gelmişti. KOMEK bu anlamda Isparta’da kurulan ISMEK’e ve daha birçok ildeki Meslek Edindirme Kurslarına güzel bir model oluyor.
Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yılsonu sergisi Altın Dokunuşlar, bu yıl “Türk İslam Sembolleri” temasıyla görücüye çıktı.
Sergi kapsamında söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, çocuk oyunları, tiyatro, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri, Türk İslam Sembolleri Yarışmaları Ödül Töreni, KOMEK Mutfağı uygulamaları gibi çok sayıda etkinlik yer alacak.
31 Mayıs’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında açık olacak Altın Dokunuşlar “Türk İslam Sembolleri” sergisini görmenizde büyük fayda var.