Başkan Altay açıkladı; Konya Büyükşehir’in SGK'ya ne kadar borcu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borçlarını ödemesini söylemesi üzere başlayan tartışmalar ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyenin SGK’ya borcu olmadığını duyurdu.
Başkan Altay açıkladı; Konya Büyükşehir’in SGK'ya ne kadar borcu var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında belediye borçlarını gündeme getirmişti. Erdoğan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer vermişti: "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır zor olan sözünün eri olmaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok"

KONYA’NIN BORCU YOK

Tartışmalar devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı X üzerinden SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyeyi paylaştı.

Işıkhan paylaşımına "Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor" ifadeleriyle başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya Büyükşehir Belediyesinin SGK’ya olan borç bilgisini paylaştı. Altay paylaşımında, “Belediyelerin SGK borçları gündemdeyken küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır. Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey.” Dedi.

 Editör