Başarının sırrı düzenli çalışmak

YKS 2024 sonuçlarına göre eşit ağırlıkta Türkiye 87.’si olan Kent Eğitim Kurumları öğrencisi Betül Türkyılmaz başarısının sırrının düzenli ve disiplinli çalışma olduğu belirtti. Kurum Müdürü Emre İlgüntok ise tecrübeli kadrolarıyla öğrencilerle özel olarak ilgilendiklerini kaydetti.
Başarının sırrı düzenli çalışmak

3 milyondan fazla adayın ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bu yılki sonuçlara göre Konya’da çok sayıda öğrenci, aldıkları yüksek dereceli sonuçlarla hem ailelerinin hem de eğitim kurumlarının gururu oldu.

kent-egitim-kurumlari-001.jpg

Konya’da hem LGS hem de YKS’de yıllardır derece yapan kurum olan Kent Eğitim Kurumları’nın öğrencisi Betül Türkyılmaz da YKS eşit ağırlıkta Türkiye 87.’si oldu. Düzenli çalışma programıyla başarıya ulaştığını belirten Türkyılmaz, “Yoğun ama düzenli bir ders çalışma programım oldu. Okul harici zamanlarda da dışarıya çıkarak kendime vakit ayırdım. 2025 YKS öncesinde sınava girecek öğrenci arkadaşlarıma da tavsiye vermek istiyorum. Gerçek sınav ortamı daha önce yapılan denemelerdeki ortamdan çok daha farklı oluyor. Başka yerlerdeki netlerden de yine farklı sonuçlar geliyor. O yüzden önceki sınavlara ve puanlara takılı kalmamak gerekir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

kent-egitim-kurumlari.jpg

‘SINAV STRESİNİ ÖĞRETMENLERİMİN DESTEĞİYLE YENDİM’

Betül Türkyılmaz, “Sınav stresi ile baş etme konusunda hem okulumdaki hem de kursumdaki öğretmenlerimden yardım istedim. Hepsi de bana bu konuda destek oldu. Yine sınava hazırlık sürecinde hem ailem hem arkadaşlarım hem de öğretmenlerim başta olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Okulumun ve kursumun bana büyük katkısı oldu. Özellikle Kent Eğitim’in yaz kursuna gelmemin büyük faydasını gördüm. Orada TYT üzerine yoğunlaşıldı. AYT’de 12. sınıfın belli başlı konularını bize öğrettiler. 12’ye de hazır başlamış olduk. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumayı hedefliyorum.” dedi.

kent-egitim-kurumlari-muduru-emre-ilguntok.jpg

‘KURUMUMUZ BAŞARI GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ’

Kent Eğitim Kurumları Müdürü Emre İlgüntok ise her sene olduğu gibi bu senede Türkiye genelinde önemli dereceler elde ettiklerini söyleyerek, “Kent Eğitim Kurumları, başarıda geleneği sürdürdü. Her sene olduğu gibi bu sene de dereceleriyle bir numara olmayı sürdürdü. Enes Ali Karanfil öğrencimiz Türkiye 19.’su, Betül Türkyılmaz ise Türkiye 87.’si oldu. Kurumumuz sadece bireysel değil kitlesel başarıda da zirvede yer aldı. Geleneksel olarak bu başarıyı sürdürdük. Her şeyden önce çok tecrübeli bir kadroyla, idareyle ve yönetimle çalışıyoruz. Yılların birikimini öğrencilerimize aktarıyoruz. Bunu aktarırken de disiplinden asla taviz vermiyoruz. 8-9 yıldır bir işleyiş var. Bu işleyişin üzerine her sene koyarak, kendimizi yenileyerek ilerliyoruz. Buna uygun bir çalışma düzenimiz var. Bu da öğrencilerin başarısını doğrudan etkiliyor.” şeklinde konuştu.

kent-egitim-kurumlari-002.jpg

YAZ KURSLARI BAŞLADI

2025 sınavlarına hazırlık için yaz kurslarının başladığını da aktaran Emre İlgüntok, “12. sınıflarda yaz kursumuzu başlattık. YKS’de Temmuz başı itibariyle yaz kursumuz başladı. LGS öğrencilerimiz de onlardan bir hafta sonra başladı. Mezun öğrencilerimiz de eylül ayından itibaren çalışmamıza dahil olacaklar. Bu süreçte onlarla da aynı şekilde tecrübemize istinaden ilerleyişimiz devam edecek.” diyerek sözlerini noktaladı.