Araçlarda güvenliğini ve cebini düşünenler için tavsiye! Yakıt tasarrufu sağlıyor!

Konya’da oto lastik üzerine hizmet veren FLZ Otomotiv Firma Sahibi Filiz Kasapoğlu, mevsimine göre lastik kullanmanın önemini anlattı. Yazın yaz lastiğine geçmenin birçok noktada önemli olduğunu dile getiren Kasapoğlu, “Yazın kış lastiği kullanımı, fren mesafesini kısalttığı için kazalara sebebiyet verebilir, yakıt tüketimini artırır. Aynı ayakkabılarımız gibi mevsimine göre lastik tercih etmek doğru olur.” dedi.
Araçlarda güvenliğini ve cebini düşünenler için tavsiye! Yakıt tasarrufu sağlıyor!

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte lastikçilerde yoğun mesai sürüyor. Hala yaz lastiği kullananlar için uyarılarda bulunan FLZ Otomotiv Firma Sahibi Filiz Kasapoğlu, “Arabasını, yolculuğu seven dostlarımız; yaz lastiği sezonumuz 1 Nisan’dan itibaren açıldı. Hala yaz lastiğini takmayan, kış lastiğiyle devam eden müşterilerimiz var. Gerekli mi gereksiz mi kuşkusunda olan kişilere çeşitli uyarılarda bulunmak istiyorum.

araclarda-guvenligini-ve-cebini-dusunenler-icin-tavsiye-yakit-tasarrufu-sagliyor.jpg

Yaz lastiği, yol performansımız ve güvenliğimiz açısından çok önemli. Kışın kış lastiğindeki yol tutuşunu ve konforu gördükten sonra yazın da yaz lastiğine geçmenizi öneriyorum. Bu kendinizin ve ailenizin can güvenliği için çok önemli. Arabanızı seviyorsanız muhakkak yaz lastiğiyle beraber güzel yolculuklar yapmanızı tavsiye ediyoruz.” dedi.

araclarda-guvenligini-ve-cebini-dusunenler-icin-tavsiye-yakit-tasarrufu-sagliyor-002.jpg​​​​​​​

‘MEVSİMİNE GÖRE KULLANDIĞINIZDA ARACINIZ RAHATLAR’

Filiz Kasapoğlu, “Kış lastiğinden sonra yaz lastiğine geçtiğinizde aracınız rahatlar. Sıcak asfaltta yol tutuşunuz, araç performansınız ve yakıtınız lastiğinize göre değişir. Kış lastiğinde aynı performansı alamazsınız. Sebebi ise içindeki kış lastiğinin slikası fazla olduğu için sıcak asfaltla birleştiği zaman yoldaki fren mesafeniz uzar. Bu sebeple de anlık kazalara sebebiyet verir. Öte yandan yazın kış lastiği kullanımı, yakıt tüketimini de artırır. Ayrıca gürültülü bir lastik ortaya çıkar. Aynı ayakkabılarımız gibi mevsimine göre lastik tercih etmek doğru olur.” ifadelerini kullandı.

araclarda-guvenligini-ve-cebini-dusunenler-icin-tavsiye-yakit-tasarrufu-sagliyor-003.jpg

‘DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ ÖNERMİYORUZ’

Performans açısından dört mevsim lastikleri önermediklerini kaydeden Filiz Kasapoğlu, “Dört mevsim lastikleri özellikle Konya gibi şehirlerde önermiyoruz ama müşterilerimiz bunu ısrarla istedikleri zaman yardımcı oluyoruz. Bu lastiklerde yazın ve kışın istediğimiz performansı tam olarak alamıyoruz. Çünkü bu lastiklerde de ses gürültüsü oluyor. Performans olarak da araçları etkiliyor. Kaçış noktası olduğu için insanlar sıkça tercih ediyor.

araclarda-guvenligini-ve-cebini-dusunenler-icin-tavsiye-yakit-tasarrufu-sagliyor-001.jpg

Araçlarının yol tutuşunu ve performansını önemseyenler için yazın yaz, kışın kış lastiği kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü dört lastiğin üzerinde araçlar can taşıyor. Ne kendimize ne de sevdiklerimize zarar vermemek ve güvenli sürüşü sağlamak için bu şekilde kullanılmasını öneriyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

araclarda-guvenligini-ve-cebini-dusunenler-icin-tavsiye-yakit-tasarrufu-sagliyor-004.jpg