"AA Oradaydı" serisi İngilizce ve Arapça olarak piyasada

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan arşiv niteliğindeki "AA Oradaydı" serisi kitapları, İngilizce ve Arapça dillerine çevrilerek raflardaki yerini aldı.

"AA Oradaydı" serisi İngilizce ve Arapça olarak piyasada

Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayınlanan arşiv niteliğindeki "AA Oradaydı" serisi kitapları, İngilizce ve Arapça dillerine çevrilerek raflardaki yerini aldı.

Anadolu Ajansı, "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarını şimdi de İngilizce ve Arapça dillerinde yayımladı.

Anadolu Ajansı, son yıllarda ön plana çıkardığı uluslararası haberciliğini kitap dünyasına taşıdı. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri her gün dünyanın dört bir yanındaki abonelerine ulaştıran AA, yaptığı çalışmaları kitaplaştırdı ve en zor anlarına tanıklık ettiği üç ülkeye dair arşiv değeri taşıyan AA “Oradaydı” kitap serisini yayımladı. 

Serinin ilk kitabı "Yarım Kalan Devrim: Mısır", AA habercilerinin Mısır’da olayların sembolü olan Tahrir ve Rabia meydanlarındaki gözlemlerini, şahitliklerini ve olaylar esnasında yaşadıklarını "Oradaydı" başlığı ile okuyucuya sunuyor.

Mısır kitabında AA foto muhabirleri tarafından çekilen çok sayıda özel fotoğraf kullanıldı. Özellikle Rabia Meydanı'na yapılan kanlı müdahalede olay yerinde olan habercilerin psikolojilerinin nasıl bozulduğu ve olaylardan nasıl etkilendiği ilk kez bu kitapta anlatıldı. Birçok habercinin kanlı olayları izlerken gözyaşlarını tutamadığı ve uzun süre etkisinden kurtulamadığı, tanıklıklar bölümünde anlatılıyor.

Kitapta, tüm dünyada yaygınlaşan Rabia işaretinin nasıl ortaya çıktığı da ilk kez detaylıca anlatılıyor. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün kendi tanıklığını anlattığı bölümde, Mısır’da Rabia işaretini ilk keşfeden ve gösteren kişilerin fotoğrafı yer alıyor.

"Abluka, Savaş, Direniş: Gazze", serinin ikinci kitabı. Olayları yakından takip eden AA habercileri, Gazze'de bombardıman esnasındaki gözlemlerini, şahitliklerini ve olaylar esnasında yaşadıklarını "Oradaydı" başlığı ile okuyucuya birinci elden sunuyor. Kitapta AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün "Bombaların Altında Diplomasi ve Habercilik" başlıklı şahitliği de yer alıyor.

Filistin kitabında AA foto muhabirleri tarafından çekilen çok sayıda özel fotoğraf kullanıldı. Şucaiyye ve Gazze'deki kanlı müdahalede olay yerinde olan habercilerin psikolojilerinin nasıl bozulduğu ve olaylardan nasıl etkilendiği, bu kitapta anlatılıyor.

Serinin üçüncü kitabı "Yetim Kalan Ülke: Suriye" ise 30 kişilik haberci ve editör ekibi tarafından altı ayrı bölüm olarak hazırladı. Kitapta, Suriye siyasi tarihinden başlayarak, günümüzde ülkenin içinde olduğu acı, tahribat ve insanlık dramı anlatılıyor. Suriye'nin tarihi, silahlı muhalefet süreci, savaşın getirdiği açlık, ölüm ve hüznü anlatan "Yetim Kalan Ülke Suriye" kitabı ile savaşın acı bilançosu gözler önüne seriliyor. 

"AA Oradaydı” serisinin İngilizce ve Arapça versiyonları ilk kez 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP'da görücüye çıktı ve kitapseverlerin beğenisine sunuldu. 

AA'nın standını ziyaret eden Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, ajansın ilk kez Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda stant açtığını belirterek, "Sayısı az ama içeriği ve niteliği güçlü kitaplarımızı, hem vatandaşlarımıza tanıtmak hem de kitap dünyasının içerisinde bir şekilde yer almak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda da yeni kitaplarımız çıkacak yine Ortadoğu ve kriz bölgeleriyle ilgili" dedi.

Kitaplar bütün seçkin kitabevlerinden ve internet kitapçılarından temin edilebilir.