Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gündem korona

Gündem korona

Korona başladığı günden bu yana enteresan bir grafikle yayılmaya devam ediyor. Tüm dünya artan sayılar karşısında çaresiz durumda. Aşı çalışmaları başarılı bir grafik izlese de hala virüsün yayılımını durdurabilecek bir çare bulunabilmiş değil. Dünyanın bir çok yerinde kısıtlamalar yeniden gündeme alınmıştı. Sokağa çıkma yasakları, kapatılan işyerleri ve benzer bir çok kısıtlama ile kovid19 savaşı devam ediyor.

Salı akşamı açıklanan yeni tedbir kararları ile hafta sonları 10 ile 8 saatleri arasındaki zaman dilimi haricinde sokağa çıkma yasağı geldi. Maçların seyircisiz oynanması kararlaştırıldı. Restoranlar artık paket servis yapacaklar. En önemlisi ise okullar online eğitime döndüler. Maske, mesafe, hijyen üçlüsü artık dikkat etmemiz gereken bir mevzu değil hayatımızın mecburiyeti haline gelmiş durumda. Hayatın dümeni maalesef virüsün elinde. Koca koca devletler tüm kararlarını virüsün gidişatına göre alıyorlar. Virüs çıkın derse çıkıyoruz girin eve derse giriyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.

.....

Korona yeni tedbirler ve dahası. Dahası ne mi? Muhtemelen önümüzde ki süreçte artırılacak olan tedbirler…

Maalesef Korona ile hemhal olduğumuzdan beri bu mikrobun en büyük ceremesini hizmet sektörü çekti. Her kısıtlamada en büyük darbe restoranlara ve kafelere iniyor. Hem işletmeciler hem çalışanlar zor durumda kalıyorlar. Kısıtlamalar olmadan bu illetin önüne geçmek kolay görünmüyor ama kısıtlamalar da bazı sektörlere büyük zarar veriyor. Ne yapılabilir? Neler yapılabilir? Soru çok ama maalesef cevaplar bizim için muamma…

.....

Mevlana Çarşısı yapılırken büyük ihtimalle şehre bir değer kazandırıldığı düşünülerek yapılmıştır. Şükürler olsun ki şehrin orta yerinde bir hançer gibi saplı duran yapı yıkılarak ecdat yadigarları Sultan Selim Camisi ve Aziziye Camisi birbirlerine kavuştular. Proje kapsamında yapılacak olan yeni çarşı bölgenin atmosferine uygunluğu ve estetik güzelliğiyle şehre değer katacak.

Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Konya adına yakışan estetik yapılarla daha da güzelleşecek. Turizm açısından da bu proje çok önemli. Bölgenin yeni hali Konya’mıza ziyarete gelenleri eski Konya’nın yeni yüzüyle buluşturacak. Her metrekaresinden tarih fışkıran şehrimizin, önümüzde ki dönemde turizm konusunda da daha ön planda olmasını ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR