Yüzüncü yıla 100 program

Türkiye’nin en köklü ve başarılı üniversiteleri arasında olan Selçuk Üniversitesi, Cumhuriyet'in yüzüncü yılına güçlü bir hazırlık yapıyor.Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Türkiye’nin Yüzyılı programına hazırlanarak Yüzüncü Yılda 100 Program etkinliği yapmayı planlıyoruz.Buradaki amacımız hem Türkiye Yüzyılı’na sahip çıkmak hem de Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona katkı sağlamak” dedi.
Yüzüncü yıla 100 program

Uluslararası ve ulusal alanda adından sıkça söz ettiren Selçuk Üniversitesi, Türkiye Yüzyılı’na hazırladığı projelerle girecek. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu’yu ziyaret eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversitenin başarıları, Türkiye Yüzyılı’na girerken yapılacak projeler ve Gençlik Vadisi’nden bahsetti.

selcuk-universitesi-rektoru-metin-aksoy.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Türkiye Yüzyılı projesini açıklamasıyla Selçuk Üniversitesi olarak neler yapılacağı konusunda karar aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Akademisyenlerimizin bilimsel araştırmalarını Türkiye Yüzyılı’na bir çağrı projesine çıkılmasını planladık. Bununla ilgili de Türkiye Yüzyılında Yüksek Öğretim diye bir başlık açtık. Burada sosyal bilimlerden sağlık bilimlerine kadar Türkiye Yüzyılında yüksek öğretime yönelik yapılacak bütün projelere biz başvuru desteği vermeyi planlıyoruz. Türkiye’nin Yüzyılı programına hazırlanarak Yüzüncü Yılda 100 Program etkinliği yapmayı planlıyoruz. 100 STK ile etkinlikler yapılacak. Diş hekimliği fakültemizde diş etkinlikleri, tıp fakültemizde sağlık taramaları, fen fakültemizde farkındalık oluşturacak etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız hem Türkiye Yüzyılı’na sahip çıkılışını göstermek hem de Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona katkı sağlamaktır. Bir diğer amacımızı da Konya’daki STK’larımızla üniversitemiz arasında birlikteliği sağlamaktır. Bunun yanında bilimsel araştırma projelerimiz de tüm hızıyla devam edecek. Sosyal ve toplumsal olaylarda da projelerimiz devam edecek. Üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmalar sadece üniversitede kalmasın toplum da faydalansın istiyoruz. Aynı zamanda toplumun değerlerine akademik çalışmalarla sahip çıkıyoruz. Tüm alanlarda çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek” dedi.

bilimsel-calismalar-selcuk-universitesi.jpg

'BİLİMSEL ÇALIŞMALARA TAM DESTEK'

Geçtiğimiz yıl 30 milyon liranın üzerinde bilimsel araştırma proje desteği verildiğini söyleyen Rektör Aksoy, “Öğrencilerimize ve hocalarımıza destek verirken bilimsel araştırma projelerinden tasarruf etmiyoruz. Öğrencilerimiz projelerine ve hayallerine desteklerimizi veriyoruz. Rektör olduğumuz ilk zamanlarda danışmanlarımız, hocalarımız ve öğrencilerimizle görüştüm. Öğrencilerimiz ve hocalarımızdan oluşan bir heyet, elektrikli araç yapacaklarını ve bununla ilgili destek istediklerini belirttiler. Gençlerin hayalleri, özgüvenine yapılan yatırım bu ülkenin gelişmesini sağlayacak. Heyetin istediği tüm desteği sağladık. “Alparslan” isimli elektrikli araç TEKNOFEST’te en iyi tasarım ödülünü aldı.

selcuk-universitesi-alparslan-isimli-elektrikli-arac.jpg

Bunun yanında hyperloop teknolojisi alanında ödüller aldık. Hibrit otomobilde finalleler kaldık, TEKNOFEST’te farklı alanlarda 10’ün üzerinde ödüller aldık. Biz projelerde büyük bir hedef çıksın diye yatırım yapmıyoruz. Bu memleketin çocukları özgüven kazansın hayallerine yatırım yapıldığını görsünler, öğrensinler diye yatırım yapıyoruz” dedi.

selcuk-universitesi-teknofest.jpg

'GENÇLİK VADİSİ SELÇUK’UN GÜCÜNÜ ARTTIRACAK'

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversitesinin bilimsel çalışmalarında gücünü daha da arttıracak proje olan Gençlik Vadisi projesine hazırlandıklarını belirtti. Özellikle Selçuk Üniversitesinin yer aldığı uluslararası ve ulusal yarışmalara hazırlanmak, desteklerin daha düzenli ve koordineli olacağı, öğrencilerin projelerinin gerçekleştireceği bir alan oluşturulduğunu söyleyen Rektör Aksoy, “Bizlerin başarısı Konya’yı ve üniversitemizi temsil ediyor. Bir yarışmaya katılacak takım kendi fakültelerinde hazırlanıyor ve bir başka takımdan haberi olmuyordu. Süreci takımlar takip ediyor ve başvurularını kendilerini yapıyordu. Bu dağınıklığın giderilmesi için Gençlik Vadisi projesini başlattık. Gençlik Vadisi projesiyle öğrencilerimizin uluslararası ve ulusal başarılarını daha koordineli ve güçlü hale getireceğiz. Burada her şey sistematik olacak. Takımlarımızın desteğinden malzemesine, takım giysilerinden tüm projelerin tamamlanmasına kadar tüm aşamalar Gençlik Vadisi’nde yapılacak. Artık yarışmalar katılacak öğrencilerimiz burada başarısını daha iyi takip edecek” diye konuştu.

teknofeste-selcuk-universitesi-damga-vurdu.jpg

'SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ PARMAKLA GÖSTERİLEN OLSUN İSTİYORUZ'

Bilimsel çalışmaların daha düzenli ve koordineli gitmesi için dil laborotuvarları oluşturduklarını belirten Rektör Aksoy, “İngilizce, Almanca,Fransızca ve Arapça olmak üzere dil bölmeleri oluşturuyoruz. Bir projede Almanca araştırma yapmak isteyenler tüm verileri buradan bulabilecek. Biz bunları dünyadaki başarılı üniversitelerin çalışma programlarını örnek alarak yapıyoruz.

selcuk-universitesi-kampus.jpg

Dünyadaki belli üniversitelerin bilimsel tartışmalarını takip ediyoruz ve dünyadaki değişimi yakalıyoruz. Burada teori ve uygulama aynı anda gitmesi gerekiyor. Çünkü artık dünyanın önde gelen üniversiteleri bu formatta çalışıyor. Bizlerde öğrencilerimizin başarısı için teorinin yanında uygulamaya da büyük önem gösteriyoruz. Üniversitelerin birçoğu bağış alarak projeler gerçekleştiriyor. Biz de geçen yıl 100 milyon liralık bağış almışız. Bu bağışı da son kuruşuna kadar hocalarımızın ve öğrencilerimizin başarısına harcıyoruz. Burada da yenileme çalışması yapıyoruz.

selcuk-universitesi-tip-fakultesi-hastanesi-gastroenteroloji-servisindeki-4-odanin-acilisina-katildi.jpg

En büyük hedefimiz de uygulama alanları yapmak oluyor. Sağlık bilimlerinde similasyon alanı kuruldu. Diş hekimliği ve Tıp fakültemizde alanlarımızı geliştiriyoruz. Ziraat fakültesinde ekim dikim alanlarını faaliyete geçirdik, buradan 3 milyon liralık hasat aldık. Avrupa’nın en büyük Pet hastanesi Selçuk Üniversitesinde bulunuyor. Laboratuvarlarımızda 10 milyon doların üzerinde cihazlarımız var. Eğitim fakültemizde drama okulumuz var. Turizm fakültemizde büyük bir mutfak kurduk ve önümüzdeki günlerde açılacak. Artık tüm fakültelerimizde hem teori hem de uygula alanlarının oluşturulmasına başladık. Öğrenci buradan mezun olduğunda Selçuk Üniversitesi öğrencisi parmakla gösterilen öğrenci olsun istiyoruz. Biz burada gençlerimizin geleceğini yatırım yapıyoruz. Beklentimiz bugün değil yarın. Yarının filizleri güçlensin, yeni başarılar gelsin bunlar için altyapı oluşturulsun istiyoruz. Hedefimize kilitlendik çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

selcuk-universitesi-mimarlik-ve-tasarim-fakultesi-ogrencileri-gonulluluk-calismalari-dersi-kapsaminda-gorme-engelli-bireyler-icin-13-kitabi-seslendirdi.jpg

'KAMPÜS ARTIK DAHA GÜVENLİ'

Üniversite kampüsüne kontrolsüz sivil girişlerinin önüne geçildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Aksoy, büyük bir sorunu ortadan kaldırdıklarının altını çizdi. Geçtiğimiz yıl Konya’nın ev sahipliğinde yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın birçok alanını üniversitenin alanlarında gerçekleştiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Bu oyunlarda futbol sahası, yüzme havuzları, yurtlarımız, kapalı spor salonları kullanıldı ve 4 bin sporcuya ev sahipliği yapıldı. Eğer kampüse giren yolları ayırmasaydık büyük bir keşmekeşle karşılaşılacaktı. Bunun yanında kampüs içinden köye giden yolların girişlerini değiştirdik. Artık kampüsümüz öğrencilerimizi için tam güvenli hale geldi. Çünkü burada evlatlarımız bizlere emanet edildi. Evlatlarımızın güvenliğini en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Kampüsümüzün yüzde 60’tan fazlası orman alanı oldu. Burada yollarımızı yapan Karatay Belediyesi'ne de teşekkür ediyoruz” dedi.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

selcuk-universitesi-teknofest-2.jpg

 Muhabir