Yunus Emre Aşkın Yolcuğu başlıyor

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu yeni sezonun ilk bölümüyle 19 Ocak Salı günü 20.00'da TRT 1'de.

Yunus Emre Aşkın Yolcuğu başlıyor

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu yeni sezonunun ilk bölümüyle yarın akşam izleyicisiyle buluşacal. Yunus’un tasavvuf yolunda, hakikate ulaşmak için yaptığı yolculuk, bu yolda başta kendi nefsiyle olmak üzere verdiği savaş ve çektiği çileyi konu alan Yunus Emre Aşkın Yolculuğu 1.sezonda büyük ilgi görmüştü. 

SOSYAL MEDYADA TIKLANMA REKORU 
19 Ocak Salı günü izleyicisi ile buluşacak olan Yunus Emre Aşkın Yolculuğu Dizisi’nin, yeni sezon yayınlanan üç ön tanıtımı sosyal medya üzerinde beğeni topladı. Dizinin tanıtımları internet üzerinden 8.5 milyondan fazla kişiye ulaşırken, 4 milyona yakında tıklanma aldı. Yunus Emre Aşkın Yolculuğu tanıtımları seyirciden olumlu not alırken, sosyal medya üzerinden de diziye binlerce olumlu yorum geldi.

GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU 
Yapımını Tekden Film adına Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve İsa Yıldız’ın yazdığı, yönetmen koltuğuna Emre Konuk’un oturduğu Yunus Emre Aşkın Yolculuğu Dizisi’nde Yunus Emre karakterini Yusuf Gökhan Atalay, Tapduk Emre’yi Payidar Tüfekçioğlu, Molla Kasım’ı Baran Akbulut, Bacım Sultan’ı Pelin Orhuner, Zahide’yi Ceyda Kasabalı ve Candaroğlu Argun Beyi ise Mehmet Ali Kaptanlar canlandırıyor. Dizide ayrıca Mehmet Çepiç, Asuman Çakır, Mehmet Önder, Murat Aydın, Mehmet Ali Tuncer, Sedat Erdiş, Fehmi Gökdeniz, Ahmet Talay, Remzi Özgüllü, Arda Kalaycı, Serhan Toksoy, Gökçe Saatçi, Eyüp Fındık, Samet Demir, Ahmet Büyükyıldız ve Alican Arıkan gibi oyuncularda yer alıyor.

YUNUS EMRE’NİN DÜNYASI
Öte yandan dizi için Beykoz Kundura Fabrikası’nda 13. yüzyılın dünyası inşa edilirken ikinci sezonda açık ve kapalı platolara 5.000 metre plato ilave edildi. 15.000 bin metre kare kapalı ve açık platolarda Nallıhan Çarşı ve dükkânları, medrese, dergâh, ahi ocağı, han, konak, tekke, gibi mekânlar inşa edildi. Yine Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisi için 400 kostüm ve 250 başlık üretilirken toplamda 6.000 metre kumaş kullanıldı. Döneme ait 2000’e yakın araç, gereç ve alet ise sıfırdan imal edildi.