"YKS tarihlerinin 1 ay öne çekilmesi, öğrenciler için bir avantajdır"
"Üniversitelere Giriş Sınavlarının (YKS), 27-28 Haziran tarihlerine çekilmesini değerlendiren Nesibe Aydın Okulları Kurucu Temsilcisi Uğur Uğuz, YKS tarihlerinin...
"Üniversitelere Giriş Sınavlarının (YKS), 27-28 Haziran tarihlerine çekilmesini değerlendiren Nesibe Aydın Okulları Kurucu Temsilcisi Uğur Uğuz, YKS tarihlerinin 1 ay öne çekilmesinin öğrenciler için bir avantaj olduğunu bildirerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Covid-19 nedeniyle, daha önce Temmuz ayının sonuna ertelenen YKS (TYT ve AYT), 4 Mayıs 2020 tarihinde yapılan resmi açıklamayla 27-28 Haziran tarihlerine çekilmişti.Nesibe Aydın Okulları Kurucu Temsilcisi Uğur Uğuz, Üniversitelere Giriş Sınavlarının (YKS) 27-28 Haziran tarihlerine çekilmesini değerlendirdi.
YKS tarihlerinin 1 ay öne çekilmesinin öğrenciler için bir avantaj olduğunu bildiren Uğuz,"12. sınıfın sadece birinci dönem konularından sorumlu olmaları nedeniyle, konu sayısı geçen seneye göre oldukça azalmıştır. Dolayısıyla, aday öğrenciler en geç Mayıs ayı sonunda konuları tamamlamış olacak ve Haziran ayında da eksik konuların tekrarlarını ve yeterince sınav uygulaması yapma imkanı bulacaklardır. Ayrıca, sınav öne çekilmesiydi; Temmuz ayında havalar çok sıcak olacak ve öğrencilerin motivasyon ve enerjilerinde ciddi düşüşler olacaktı" dedi.
"MEB'in sitesinde yayımlanan konu kazanım tekrar soruları ile TYT ve AYT deneme sınavları çözülmelidir"
Yükseköğretim Kurulu'nun, içinde bulunulan olağanüstü şartları dikkate alarak, bu yıl için öğrencilere, iki önemli avantaj sunduğunu kaydeden Uğuz, "Birincisi, TYT sınavı için verilen 135 dakikalık sürenin 165 dakikaya çıkarılması; ikincisi ise, TYT için belirlenen baraj puanının 180 puandan 170 puana düşürülmesidir. 12. sınıf öğrencilerimizin, olumsuzluklara odaklanmak yerine, önlerindeki 50 günlük süreyi nasıl değerlendirmeleri gerektiğine ve süreci daha verimli nasıl yöneteceklerine yoğunlaşmaları gerekiyor. Çünkü yapılan araştırmalar, ulusal sınavlarda son bir iki ay içerisinde gösterilen performansın, sınav başarısını ciddi oranda artırdığını kanıtlamaktadır. Bu nedenle, bu süreçte bütün dersler önemsenmeli, düzenli konu tekrarları yapılmalı, kazanımlar gözden geçirildikten sonra, MEB'in sitesinde yayımlanan konu kazanım tekrar soruları ile TYT ve AYT deneme sınavları çözülmelidir" dedi.
"Okul zamanı kaçta kalkıyorsa aynı saatte kalkmalı, uyku ve yemek düzenini bozmamalı"
Öğrencilerin; evde kaldıkları süreçte de, tıpkı okuldaymış gibi bir program hazırlaması gerektiğine vurgu yapan Uğuz, "Okul zamanı kaçta kalkıyorsa aynı saatte kalkmalı, uyku ve yemek düzenini bozmamalı, arada balkona çıkmalı, güneşle temas kurmalı ve fiziksel aktiviteler yapmalıdırlar. Bu yolculukta, geleceği için özveriyle çalışan sevgili öğrenciler; özetlemek gerekirse, günlük yapacağınız konu tekrarlarının yanı sıra gazete, dergi ve kitap okumalı, günlük hayatla ilişkilendirilmiş yeni nesil sorular çözmelisiniz. Ayrıca, sınav pratiği yapmak için, nitelikli kaynaklar kullanmaya dikkat etmelisiniz. Unutmayın, sınav sürecini en iyi şekilde planlayan ve uygulayan öğrenciler, her zaman ön sıralarda yer alacaktır. Bu bağlamda, Aydın Yayınlarının TYT ve AYT kaynaklarını sizlere öneriyor, her birinize bu yolculukta başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
İHA