Yetimlerin yüzü İHH ile gülüyor!

İHH Konya Şubesi, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Yetimlerin yüzü İHH ile gülüyor!

İHH Konya Şubesi, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, şubenin toplantı salonunda yaptığı konuşmada, "Bosna savaşında mağdur olan, yetim olan birçok çocuğumuz bize bunu ilham etti, biz de İslam İş Birliği Teşkilatı nezdinde yoğun çabalar sarf ederek 15 ramazanın Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilmesini sağladık." dedi.

Yetimlik konusunun çok önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Uysal, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) açıklamalarına göre dünyada 140 milyon kayıtlı yetim çocuğun var olduğunu söyledi. Uysal, kayıtlı yetimlerin dışında milyonlarca yetim çocuğun bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Biz İHH olarak 8 yıldır, her 15 ramazanda Dünya Yetimler Günü'nü kutluyor, bunun yayılması için çalışıyoruz. Bugün İHH olarak dünyada 112 bin 500 yetime sahip çıkıyoruz. Fakat bu sayı bizim için yetersiz. Konya olarak 112 bin 500 yetimimizden en az 10 binine sahip çıkalım demiştik, Konya halkına bu bakımdan çok teşekkür ediyorum, 10 bini geçtik."

‘KONYA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR’

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi ve Başkan Vekili Hüseyin Oruç ise Konya halkına ve İHH Konya Şubesine düzenlenen kampanyalar ve çalışmalara yoğun ilgi göstererek yardımcı oldukları için teşekkür etti.

Konya Şubesinin çalışmalarını örnek gösteren Oruç, " Konya İHH yetim konusunda çok önemli bir noktaya geldi. Eğer Konya gibi Türkiye'nin tamamı çalışıyor olsaydı, bizim 112 bin değil 800 bin yetimle ilgilenebilme imkanımız olacaktı. Demek ki, Türkiye’de böyle bir potansiyel var. Konya bunu yapabiliyorsa bütün Türkiye de bunu yapabilir. Demek ki Batı’daki kuruluşlar gibi 1 milyonun üzerinde çocukla ilgilenmek bizim de elimizden gelebilen, başarabileceğimiz bir şey olur inşallah” ifadelerine yer verdi.

huseyin-oruc.jpg

‘YETİM BİLİNCİ OLUŞMALI’

Yetime yardım etmek kadar yetim bilinci oluşması gerektiğinin altını çizen 400-500 milyon arasında çocuğumuz anne ve babasından birisini kaybetmiş. Günümüz şartlarında sosyal yetim olarak adlandırdıklarımızı eklediğimizde bu sayı çok daha yüksek bir rakama geliyor. Bunu bir kuruluşun veya bir devletin üstlenmesi veya karşılaması mümkün değil. Onun için yetime yardım etmek kadar, yetim bilincinin oluşması da çok değerli. Konya’nın yaptığı bu çalışma aslında yetim bilincinin de ağırlıklı olarak İslam coğrafyasında bilinmesiyle ilgili bir adım olacak. Tek başımıza biz 10 binleri 100 binleri yaparız ama 400 milyona tek başımıza ulaşmak mümkün değil. Bugün İslam coğrafyasının tamamında devletler düzeyinde ve sivil toplum düzeyinde bir yetim bilinci oluyor. Yetim konuşuluyor ve hızlı bir şekilde yetime olan ilgi ve alaka yükseldi. İnşallah bunun daha da yükseldiğine şahitlik edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ