Yerli turistlerden Japon Parkı’na büyük ilgi
Konya ile Japonya'nın Kyoto şehri arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Japon Kyoto Parkı, şehrin turizmine önemli katkı sağlıyor. Farklı mimari yapısıyla dikkat çeken park, ziyaretçilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Japon mimarisine uygun olarak yapılan Japon Kyoto Parkı, yerli turistlerin ilgi odağı oluyor.
Konya Gezilecek Yerler
İstanbul Yolu üzerinde 30 bin metrekarelik alanda bulunan, farklı mimarisiyle dikkat çeken park içerisinde 4 bin metre karelik gölet, Japon bahçesi, kamelyalar, seyir terasları, taş ve ahşap köprüler, taş fenerler, küçük adalar, Japon ağaç ve bitkileri, Japon mimarisine uygun 3 giriş kapısı, doğal tepeler ve Büyükşehir Belediyesine ait Kafem bulunuyor.
Memnuniyetlerini gazetemizle paylaşan park ziyaretçileri, yaşadıkları şehirde bu tür parkların olmadığını ve parkı çok temiz bulduklarının altını çizdiler. Japon Parkı’nı huzur verici bulduğunu belirten Bengü Su Özdemir, görüşlerini şu sözlerle aktardı; “Afyonluyum ve bu parka ilk kez geliyorum. Burayı güzel, sakin ve huzur verici buldum. Atmosferi rahatlatıcı.
Arkadaşlarınla, sevdiğin insanlara burada vakit geçirmek daha da güzel oluyor. İsteyen piknik yapıyor, isteyen bahçede bulanan Kafem’de oturuyor. Kafem’e de gittik ve beğendik. Çalışanları çok güler yüzlü ve ilgiliydi. Oldukça yeterliydi. Benim yaşadığım şehirde böyle parklar yok. Konya park bakımından hem zengin hem de çok temiz. Konya kurak bir şehir olmasına rağmen, çok yeşil bir yer. Bunu gelirken yolda fark ettim. Bu park dışında Meram Bağları, Ecdat Parkı’na da gittik. Onlarda yeşil ve çok temizdi. Konya’yı çok sevdik.”
‘SESSİZ, SAKİN VE OLDUKÇA TEMİZ’
Parkı çok temiz bulduğunun vurgusunu yapan Şüheda Cüzdancı, “Arkadaşlarımla birlikte Ankara’dan geliyoruz. Japon Parkı’na ilk kez geliyorum. Bu parkı çok güzel ve temiz buldum. Sessiz, sakin ve oldukça temiz. Ankara’nın parkları genelde çok çabuk kirleniyor. Gerçekten ben Konya’nın parklarını çok bakımlı buldum.
Konya denince insanların aklına genellikle kurak bir bölge gelir. Biz de gelmeden önce böyle düşünüyorduk. Sadece sarı ve tonlarını görmeyi bekliyorduk. Ama gerçekten çok yeşil bir yermiş. Beklediğimiz gibi değildi. Çok beğendik. Meram Bağları ve Alaaddin Tepesine de gittik. Oralar da çok yeşil ve temizdi. Şehrin içi de temiz. Konya Büyükşehir Belediyesini gerçekten çok tebrik ettim. Bu kadar büyük bir şehri, bu kadar temiz şekilde bırakabilmek büyük bir iş. Ankara’nın parklarıyla kıyasladığımız zaman burası daha temiz ve daha düzenli.” şeklinde konuştu.
‘BELEDİYENİN KAFESİNİN OLMASI BANA ÇOK FARKLI GELDİ’
Büyükşehir Belediyesinin kafesinin olmasını çok farklı ve çok güzel bulduğunu söyleyen Şüheda Cüzdancı, konuşmasına şu şeklide devam etti; ”Ayrıca belediyelerin kafelerini çok beğendim. Belediyenin kafesinin olması bize çok farklı geldi. Çünkü yaşadığım şehirde böyle yerlerin sayısı çok az. En gözde yerlerde belediyenin kafeleri olması daha da güzel bir şey. Fiyatları çok uygun. Yiyecekleri çok temiz ve taze. El yapımı ürünler var. Şurup veya herhangi bir katkı maddesi yok. Bir üniversite öğrencisinin normal bir kafeye gidip takıldığı kafelerden hiçbir farkı yok. İlk geldiğimde belediyenin kafesi olduğunu bilmiyordum. Arkadaşım sonradan söyledi. Buraya tekrar gelmek isterim. Çünkü gezemediğim farklı yerler de var. Konya gezilmesi gereken bir şehir. Herkesin görmesi gerekiyor.”
‘ASYA KÜLTÜRÜ HİSSETTİRİLMİŞ’
Japon Parkı’nda Asya Kültürünü hissettiğini belirten Ezgi Kurtuluş, “Konya’ya ikinci kez geliyorum ama bu parka ilk gelişim. Çok fazla Japon kültürüne hakim değilim ama gördüğümüz kadarıyla Asya Kültürü hissettirilmiş. Konya zaten yeşilliğe önem veren bir il. Düz bir yer olduğu için park, bahçe gibi şeylerin yapılması daha kolay. Şehirleşmenin yanında park ve bahçelere de önem verilmiş. Burayı da çok beğendim. Özellikle yürüyüş için güzel bir ortam var. Aile veya arkadaşların toplanma alanı olabilir. Piknik veya dinlenme amaçlı da kullanılabilir. Müzik dinlemek, kitap okumak için de güzel bir alan. Genel olarak sakin bir yer. Herkes kendi halinde. Bu da çok hoş bir şey bence. Konya’da gezilecek yerler açısından bu park öne çıkan bir yer. Tekrar gelmek isterim.” dedi.
‘GÜZEL BİR BULUŞMA VE DİNLENME NOKTASI’
Japon Parkı’nın insanlar için güzel bir buluşma, dinlenme ve fotoğraf çekinme noktası olduğunun altını çizen İnanç Kıran ise, “İstanbul’dan geldim. Konya’yı merak ettim ve görmekte istiyordum. Japon Parkı’nı da duyunca gelmek istedim. Parkın düzenini, ağaçlandırılmasını çok beğendim. Güzel yürüyüş yolları da yapılmış. Park içerisinde akan suların olması insanlar ve çevre için özel bir ambiyans oluşturmuş. Çevrenin yeşil alan ihtiyacını karşılamakla birlikte yeni bir konsepte oluşturulmuş.
Japon Kültürünün tabiatla, doğayla nasıl bütünleştiği Konya’da gösterilmiş. İnsanlara daha farklı bir mekan sunulmuş. Biz arkadaşımla hem gezmek hem dinlenmek hem de soluklanmak için geldik. İnsanlar için bence güzel bir buluşma ve dinlenme noktası. Konya bozkır bir memleket olduğu için şehir içerisinde bu tür yeşil alanlarının artması ve geliştirilmesi çok büyük bir adım olmuş. Fotoğraf çekimine oldukça uygun bir yer. Fotoğrafınızı süsler. Ağaçların renkleri, bitkiler hoş bir arka plan sağlıyor. Özellikle Konya’da sıcaklardan bunalanların ve sakinlik arayanların buraya gelmesini tavsiye ederim. Bu tür yeşil alanların artmasını dilerim. Çünkü insanlar gerçekten asfalttan, betondan, sıcaktan kaçacak yer arıyor.” sözlerine yer verdi.