Yeni Piri Reis’ler burada yetişiyor
Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi Girişimcilik CBS ve Harita Okur Yazarlığı Atölyesi öğrencileri harita okur yazarlığını öğrenerek kültürüne sahip çıkıyor.
Atölyenin öğrencilerin gelişimlerine büyük katkı sağladığını kaydeden Selçuklu Belediyesi Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi Girişimcilik CBS ve Harita Okur Yazarlığı Atölyesi Öğretmeni ve Harita Mühendisi Aslıhan Purtaş, “Birçok öğrencinin de buradaki eğitime katılması gerekiyor. Diğer alanlar da eğlenmeye, öğrenmeye müsait yerler. Ben mutlu olduklarını görüyorum. Öğrencilerin buradan donanımlı bir şekilde ayrılmaları için tüm imkanlar sağlanmış. Elimizden geldiği kadar ihtiyacımız olan binayı da değerlendirebilmek adına yapabildiğimiz her türlü aktiviteyi ya da öğrenme aktivitelerini yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.
‘EKSTRA BİLGİLER EDİNMELERİNİ SAĞLIYORUZ’
Öğrencilerin atölyede ekstra bilgiler edinmelerini sağladıklarını belirten Aslıhan Purtaş, “Atölyemiz, öğrencilerimiz daha çok okul dışında farklı alanlarda istedikleri alana yönelebilmeleri, ekstra bilgiler edinebilmeleri ve bizlere ekstra sorular sorabilmeleri için oluşturulmuş bir yerdir. Öğrencilerimiz bizler sayesinde çok daha rahat bilgiler edinebiliyorlar. Ben de dahil diğer hocalarım da hepsi farklı alanlarda ve istedikleri alanlara gidebiliyorlar. Genelde hepsi mutular ve isteyerek geliyorlar. Biz de onları sıkmadan, eğlendirerek devam ediyoruz ki onların ilgilerini biraz daha çekebilelim, sıkmayalım, derslerimiz daha güzel ilerlesin. Aynı zamanda öğrensinler. Çekinmeden soru sorabilsinler. Bu tarz ilerliyoruz. Çünkü bilgiler okulda da var ancak onlara uyum sağlayabilmek adına bir şekilde devam ediyor ve gerçekten de mutlu olduklarını görüyorum. Onlar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum. Çünkü bu imkan her zaman her yerde olmuyor. Onların böyle bir imkanın olması güzel bir şey” diye aktardı.
‘BÜTÜN İMKANLAR SAĞLANMIŞ’
Öğrencilerin yeterli seviyede kendilerini geliştirmeleri için tüm imkanların sağlandığını kaydeden Purtaş, “Birçok öğrencinin de bu eğitime katılması gerekiyor. Diğer alanlar da eğlenmeye, öğrenmeye müsait yerler. Ben mutlu olduklarını görüyorum. Öğrencilerin buradan donanımlı bir şekilde ayrılmaları için tüm imkanlar sağlanmış. Elimizden geldiği kadar ihtiyacımız olan binayı da değerlendirebilmek adına yapabildiğimiz her türlü aktiviteyi ya da öğrenme aktivitelerini yapmaya özen gösteriyoruz. Benim atölyemde herkese özel bilgisayar var. Sınıflarımız 12 kişiden oluşmaktadır. Her sınıflar farklı mevcutlarda. Öğrenciler kendi seçtikleri bölümle ilgili karşılarına çıkabilecek şeyleri burada görüyorlar. Bir izlenim oluyor aslında. Buraya gelen öğrencilerin çoğu bilgisayara meraklı olabiliyor. Haritayla ilgili merakları olabiliyor. Derslerine bir şeyler katmak adına gelen öğrencilerimiz de var. Yani onlara sağlayabileceğimiz her türlü imkanı sağlamaya özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
‘KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITIYOR’
Haritaların kültürümüzün bir parçası olduğunu ifade eden Kaşgarlı Mahmut Ortaokul Öğrencisi Necip Metinöz, “Bu atölyede eğitim aldığım için çok mutluyum. Bir ton eğitim görüyoruz. Bunların yararlı olduğunu da düşünüyorum. Sosyal bilgiler gibi derslerde haritayı öğrenmek bence daha iyi bir şey. Çünkü haritalar önemli ve öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü bu bizim kültürümüzü yansıtıyor. Ve kültürümüzü de öğrenmek her zaman iyidir. Ben haritayı seviyorum. Bir de Aslıhan Hocamız da zaten çok iyi anlatıyor. Merakım da var. Gelişim ve Teknoloji akademisini Konya’ya kazandıran Selçuklu Belediyesine çok teşekkür ederim. Eğitiminden çok memnum gerçekten çok güzel düşünülmüş bir yer. Herkesin buraya gelip eğitim almasını tavsiye ederim” diye aktardı.
‘BURADAKİ EĞİTİMİ ÇOK BEĞENİYORUM’
Atölyede eğitim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaşgarlı Mahmut Ortaokul Öğrencisi Şefika Nur Başpınar,” Ben ilerde doktor ya da mimar olmak istiyorum. Buradaki eğitim çok güzel ve ben çok beğeniyorum. Hocamız da çok iyi. Belki beni buraya bağlayan şey hocamız da olabilir. Ama diğer alanlara göre bu alan beni daha çok bağlıyor. Ben sosyal bilgiler de iyiyim ancak çok iyi değildim. Denemelerde vs. birazcık yanlışım çıkıyordu. Mesela biz okulda sosyal bilgiler de bir konu işlemiştik. Onu ben anlamamıştım ve yapamamıştım. Ama buraya tekrar geldiğimizde hoca anlattığında ben yapabildim. Ve derslerde daha iyi olmamı sağladı. Bilişim dersinde bazı anlamadığım şeyler oluyor. Hoca direkt geçebiliyor ama Aslıhan hocam sağ olsun yani hiç geçmiyor. Bize iyice anlatıyor” dedi.
‘MESLEĞİME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’
Atölyede aldığı eğitimin ilerde mesleğine büyük katkı sağlayacağını belirten Kaşgarlı Mahmut Ortaokul Öğrencisi Zeynep Ela Özgen, “Ben ilerde harita mühendisi olmak istiyorum. Zaten onun için buraya geldim. Bir de psikolog olma gibi bir düşüncem de var. Bu alanı seçtim çünkü ilerde yapmak istediğim mesleğe de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hocamızdan da gerçekten çok memnunuz. Gelişim ve Teknoloji Akademisinde normalde dört alan vardı. Aslında içerisinde benim istediğim çok fazla alan yoktu. Bana bu alan kaldı. Ama iyi ki kalmış” diyerek sözlerini tamamladı.
• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ