Yedi İklim'den Şakir Kurtulmuş dosyası
Yedi İklim Dergisi Ocak 2014 sayısının sunuş yazısı; 'Edebiyat ve Duygu Dünyasının Oluşumu' başlığını taşıyor.
Teknolojik imkanların artmasıyla orantılı olarak görsel etkilerin doymak bilmez bir şekilde yeni senaryolar, yeni metinler ürettiğine işaret ederek ruh ve duygu dünyasında edebiyatın belirleyiciliğine ve taşıyıcılığına gereksinim duyulduğu belirtiliyor.
Yeni sayının en dikkat çeken özelliği ise 'Şakir Kurtulmuş Dosyası'. Mehmet Özger'in hazırladığı dosyada Adem Turan, Mehmet Özger, Ahmet Edip Başaran, İsmail Demirel ve Gökhan Serter'in yazıları ile Mehtap Altan'ın Şakir Kurtulmuş ile yaptığı 'Şakir Kurtulmuş ile Gönül Dergâhında Şiir Terennümü' başlıklı söyleşi yer alıyor. Ayrıca derginin sayfaları arasında Şakir Kurtulmuş'un 'Yazma Çağrısı' başlıklı yazısı özellikle genç okur-yazar için ufuk açıcı bir yazı niteliğinde.
İlk sayfada usta çizer Hasan Aycın'ı görüyoruz. Dergide sürekli çizgileri ile yer alan bir diğer isim ise, Serap Ekizler. Şiir sayfaları Nurettin Durman'ın 'Ortalık Aniden Karıştı ve Sonra' başlıklı şiiriyle açılıyor. Hüseyin Akın'ın 'İlk Taş', Seyfettin Ünlü'nün ' Telhis III', Suavi Kemal Yazgıç'ın 'Hayatın ve Ömrün Eceli', Erkan Kara'nın 'Dağlarını Kaybeden Kadınlara / Baloncu Çocuk / Güzelim Diyene / Bakla' başlıklı dört şiiri ve Gökhan Serter'in 'Telkin', Serdar Kacır'ın 'Ben Ülkesi' şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise; Ahmettahsin Erdoğan, İsmail Söylemez, Hatice Çay, Çağla Göksel Çakır, Erdem Arslan, Uygar Örtlek, Fuat Eren ve Kübra Yiğit yer alıyor.
Öykü sayfalarında ise Âlim Kahraman'ın 'Editöre Mektup', Ali Haydar Haksal'ın 'Dolunay', Osman Koca'nın 'Üçün Üçü', Nuhan Nebi Çam'ın 'Çırak', Yunus Emre Özsaray'ın 'Yazamayan Yazarın Hikâyesi' ve Nabi Çömez 'Ev Hayali' öyküleri yer alıyor.
Derginin bu ayki düşünce ve deneme yazıları arasında Osman Koca'nın 'Öykü ve Kuram' başlıklı yazısının yanında Ali Haydar Haksal'ın Millî Kütüphanenin Kitaba Ettiği!' ve Çağla Göksel Çakır'ın 'Yalnızlığın Üstadı' yazıları dikkat çeken yazılar arasında.
Çeviri şiir bölümü ise, Veysel Akdoğan'ın 'Ebû Talib. B. Abdulmutâlib
Divanı'ndan, Halim Öznurhan'ın 'Tahir Riyad'dan, İsmail Söylemez'in 'Sohrab-î Sipihrî'den, Pelin Demiral'ın 'Tony Harrison'dan yaptığı çeviri şiirlerden oluşuyor.
Yeni Okumalar Değiniler bölümünde yer alan yazılarıyla Nabi Çömez, Cihangir Berk, Raif Suavi ve Muhammed Erkam Haksal Yedi İklim'in 286. sayısına katılan diğer isimler.
İletişim:
www.yediiklimdergisi.com