Üreten Konyaspor modeline geçiliyor

Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz ve Gençlik- Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı basınla bir araya geldi. Toplantıda planlama hakkında konuşuldu.
Üreten Konyaspor modeline geçiliyor

Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz ve Gençlik- Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı basınla bir araya geldi. Nuri Kaymak altyapı çalışmalarıyla ilgili, “Akademik gerçekten sabır isteyen bir süreç hemen istediğiniz sonucu almayabilirsiniz. Ancak hocalarımız yoğun bir mesai harcıyor. İnşallah bu uğraşların meyvesinin alabiliriz” diye konuştu. Cem Bağcı ise 3 aylık süreci değerlendirdi ve yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. Bağcı ayrıca akademide karma eğitim uyguladıklarını belirterek, ilk başta antrenör seçimine önem verdiklerini vurguladı.

akademide-yogun-mesai.jpg

ÜRETEN KONYASPOR MODELİ

Konyaspor Akademi Koordinatörü Yunus Altunbeyaz, “Üreten Konyaspor Modeli” oluşturmak istediklerini dile getirdi ve “Bu süreç 3 ay önce başladık. Bu toplantı öncede başlayabilirdi ama bir şeyler yapmadan konuşmak istemedik. Geçen sezonun ardından her alanda farklı aksiyonlar alındı. Bunun sebebi ekonomik geliri çok olmayan takımların üretmesi gerekiyor. Üreten Konyaspor modeli kurmak istiyoruz. Bu modelin en zoru akademi ve biz buna talip olduk” dedi. Altunbeyaz akademiler için tesisleşme, oyuncu seçimi, alt yapı eğitimi, fiziksel-mental oyuncu hazırlama ve geçiş döneminin önemine vurgu yaptı. Altunbeyaz 5 yıl gibi bir süreçte çalışmaların karşılığını alabileceğini söyledi

reten-konyaspor-modeli-001.jpg.

akademide-yogun-mesai-001.jpg

 Muhabir