Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dost ve kardeş Bosna-Hersek'teki sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını içeren yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz.
Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Dost ve kardeş Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

"AFAD'ımız, Kızılay'ımız ve TİKA'mızla ülkemizin merhamet ve şefkat elini Bosna-Hersekli kardeşlerimize uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan mesajında Türkiye'den gönderilen yardımlara ilişkin de paylaşımda bulundu. 18 kişinin cansız bedenine ulaşılan, 40 kişiyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği Jablanica ve Konjic kenti ile Fojnica başta olmak üzere acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını içeren yardımların bölgeye ulaştırıldığını belirtti.

İlk etapta 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, bini aşkın battaniye, gıda kolisi ve kumanya, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen seti, klima, buzdolabı ve içme suyu tedarikiyle yaraların sarılmaya çalışıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında "Selden etkilenen tüm Bosna-Hersekli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ