Son Dakika! İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Son Dakika Haberi... Silivri açıklarında 3,9 büyüklüğünde depremin ardından İstanbul'da ikinci 6,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 10 saniye hissedilen deprem büyük panik yarattı. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Son Dakika! İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Marmara Denizi, İstanbul'un Silivri ilçesi açıkları olan 3,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

stanbulda-62-buyuklugunde-deprem.jpg

6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Deprem çevre illerden de hissedilirken Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem 6.92 kilometre derinlikte hissedildi. Artçı depremler devam ediyor.

BAKAN YERLİKAYA: "DEPREMLE İLGİLİ OLARAK AFAD VE İLGİLİ KURUMLARIMIZIN TÜM EKİPLERİ SAHA TARAMALARINA BAŞLAMIŞTIR"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

ÇÖKEN BİNA YOK!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya A Haber'e yaptığı açıklamada çöken bir binanın olmadığını söyledi.

İşte Yerlikaya'nın açıklamaları:

Depremi hisseden bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. AFAD’a göre 12,49’da 6,2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Artçı depremler olmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz. İstanbul Valisi Davut Gül şu anda Acil 112 Kriz Merkezi’nde bulunuyor. 39 ilçedeki tüm kaymakamlar kriz merkezlerinde yer alıyor.

13.29 saatine kadar çöken bina ve arama-kurtarma ile ilgili bir ihbar gelmedi. Bazı ihbarlar oldu bunları teyit ettik ama doğru çıkmadı. Deprem anından şu anda kadar sevindirici bir haber olarak yıkım olmamasıdır.

Vatandaşlarımızın ihbarları bizim için önemli bunları gerekli merciler tek tek inceliyor. Tüm saha taramaları devam ediyor. İhbarlar öncelikli olmak üzere çalışmalar devam ediyor. Bende gelişmeleri medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağım. 4 şiddetinin üzerinde meydana gelen artçılar var ve vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalıdır. Allah tekrarından korusun bütün İstanbullu hemşehrilerimize geçmiş olsun.

stanbulun-silivri-aciklarinda-saat-12-49da-6-2-buyuklugunde-deprem-meydana-geldi.jpg

DEPREME DAİR SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İstanbul'daki depremler) Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gelişmeleri yakından takip ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki depremlerle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuram ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu arayarak bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar İstanbul'da en büyüğü 6,2 en küçüğü 3,9 şiddetindeki depremlere ilişkin Bakanlar Yerlikaya, Kuram, Memişoğlu ile İstanbul Valisi Davut Gül ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan'ı aradı ve gelişmeler hakkında bilgi alarak çalışmalar için talimat verdi.

afad-hasarli-yapilara-kesinlikle-girmeyin.jpg

AFAD: HASARLI YAPILARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulundu.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin" denildi.

KURUM: "İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI EKİPLERİMİZ SAHA ÇALIŞMALARI YAPMAKTADIR"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz saha çalışmaları yapmaktadır" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kurum, "İstanbul'da meydana gelen ve çevre illerinde de hissedilen depremler nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz saha çalışmalarını yapıyor. Biz de ekibimizle incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a yola çıktık. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliğince, kentte hissedilen depremle ilgili an itibarıyla herhangi bir yıkım ihbarı alınmadığı ve ilgili birimlerin alan tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesabından, merkez üssü Marmara Denizi, İstanbul'un Silivri ilçesi olan 6,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm birimlerimiz teyakkuz halindedir. An itibarıyla herhangi bir yıkım ihbarı alınmamış olup ilgili birimlerimizin alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın sükunetini korumalarını ve hasar görmüş olabilecek binalara yaklaşmamalarını rica ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

son-dakika-istanbulda-62-buyuklugunde-deprem-2.jpg

İSTANBULLULAR 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN ARDINDAN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

İstanbul'da merkez üssü Silivri açıkları olan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Marmara Denizi, İstanbul'un Silivri ilçesi olan 6,2 büyüklüğündeki sarsıntı İstanbul'un yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

Depremin ardından kent genelinde vatandaşlar sokağa döküldü.

Vatandaşlar, parklarda ve açık alanlarda toplandı.

Bağcılar'da vatandaşlar depremin ardından Bağcılar Millet Bahçesi'ne geldi.

Beşiktaş Bebek'te depremin etkisiyle çevredeki dükkanlarda ve kafelerde bulunan vatandaşlar sokağa koştu. Vatandaşlar cep telefonlarıyla yakınlarını aradı.

İstanbul Havalimanı'ndaki yolcular ve çalışanlar da panikleyerek dışarı çıktı.

Taksim Meydanı'nda bulunan otel ve iş yerlerinde çalışanlar depremin ardından meydanda beklemeye başladı.

Vatandaşların sokaklardaki bekleyişi sürüyor.

DMM'DEN DEPREMLE İLGİLİ "ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN" UYARISI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Marmara Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili "asılsız iddialara itibar etmeyin" uyarısında bulundu.

DMM'nin sosyal medya hesabındaki paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da ve çevre illerde hissedilen depremle ilgili başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımız incelemelerini sürdürmektedir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

AFAD: "SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabı 'X' üzerinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında art arda artçı depremler meydana gelmektedir. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın sosyal medyada çıkan dezenformasyon içerikli haberlere itibar etmemelerini, doğru bilgi için resmi kurumların uyarılarını takip etmelerini önemle hatırlatırız. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

-Kesinlikle panik yapılmamalıdır.

-Telefonlar acil durum ve yangınları bildirmek dışında kullanılmamalıdır.

-Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır.

-Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.

-Baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb.) malzeme ile korunmalıdır. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklenmelidir. -Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, Başını ve enseni koruyacak şekilde KAPAN, Düşmemek için sabit bir yere TUTUN, Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşulmamalıdır.

-Balkona çıkılmamalıdır.

-Balkonlardan ya da pencerelerden aşağıya atlanmamalıdır.

-Kesinlikle asansör kullanılmamalıdır.

-Kibrit, çakmak yakılmamalı, elektrik düğmelerine dokunulmamalıdır.

-Tekerlekli sandalyede isek tekerlekler kilitlenerek baş ve boyun korumaya alınmalıdır.

-Mutfak, imalathane, laboratuvar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde; ocak, fırın ve bu gibi cihazlar kapatılmalı, dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşılmalıdır. -Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatılmalı, soba ve ısıtıcılar söndürülmelidir.

-Diğer güvenlik önlemleri alınarak gerekli olan eşya ve malzemeler alınarak bina daha önce tespit edilen yoldan derhal terk edilip toplanma bölgesine gidilmelidir.

-Okulda sınıfta ya da büroda ise sağlam sıra, masa altlarında ve ya yanında; koridorsa ise duvarın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi ile baş ve boyun korunmalıdır.

-Pencerelerden ve camdan yapılmış eşyalardan uzak durulmalıdır.

-Sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemeli, doğru bilgi için resmî kaynaklar takip edilmelidir.

.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Kaynak:AA