Zorlu fikstür!

Latif Demirtaş

Ligde 6 haftayı geride bıraktık. Konyaspor şuanda 8. sıraya yerleşmiş durumda. Haftalardır yaptığımız eleştirilere rağmen aslında puan tablosunda çok da kötü bir yerde değiliz.

Ama henüz ligin başında sayılırız.

Konyaspor bugüne kadar oynadığı maçlarda çıkarması gereken puanları çıkarsaydı tablo çok daha başka olurdu. Bodrumspor maçında kaybedilen puanlar, Kayseri ve Sivas maçlarında bir türlü gol sesinin çıkmaması bizi buraya getirdi.

Kasımpaşa ve Samsunspor deplasmanlarından alınan puanlara da haksızlık etmiyorum tabi ama puan kaybedilen maçlar öyle kolay maçlardı ki insan ah etmeden, üzülmeden duramıyor.

Ligin yeni ekibi Bodrumspor’dan her halükarda puan almamız gerekirdi. Ekonomik sıkıntılar içinde yüzen, kadrosu yetersiz Kayserispor’dan hem de kendi evimizde mutlaka 3 puan almamız gerekirdi. Konya’ya 8 eksikle gelen, pek çok önemli oyuncusunu oynatamayan Sivasspor’dan yine mutlaka 3 puan almamız gerekirdi.

Tablo böyle olunca haliyle insan kaçan bu fırsatlara üzülüyor.

Ama elden bir şey gelmez tabi.

Bence Konyaspor’un asıl zorlu fikstürü yeni başlıyor!

Konyaspor’un önünde çok zorlu 3 maç var.

Önce Trabzonspor deplasmanına gidecek olan Konyaspor sonraki hafta ise ligin yeni ama güçlü ekiplerinden Eyüpspor’u konuk edecek. Bu maçtan sonra ise Beşiktaş deplasmanı var.

Bu sene lige kötü başlayan ve dağınık bir görüntü veren Trabzonspor karşısında Konyaspor’un puan alması sürpriz olmaz elbette ama zor bir maç olacak. Asıl zor maç ise Eyüpspor’la Konya’da oynanacak müsabaka bence.

Bu maçtan sonra Milli araya gidilecek.

Konyaspor’un bu iki maçtan puanlar alıp araya gitmesi hem Ali Çamdalı’yı hem takımı hem de yönetimi psikolojik açıdan rahatlatacaktır. Milli aradan sonra Beşiktaş deplasmanına daha sakin gidilebilir. Orada da Allah kerim artık. Kuş taşa çarpar, bir şeyler olur belki…

Ama Konyaspor’un asıl çıkış maçı Gaziantep ile deplasmanda oynayacağı olabilir.

Ama bunun için öncelikle milli ara öncesi oynanacak olan Trabzon ve Eyüp maçlarından mutlaka puanlar alınması şart. Aksi durumda çok başka şeyler konuşulur.