Zabıta Teşkilatının 190. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Konya Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanı Haluk Yılmaz’ı ziyaret ettik. Haluk Bey bizi son derece sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı.
Zabıta denince zihninizde kötü çağrışımlar yapıyor olabilir. Ben de de öyleydi ancak ta ki Haluk Başkan ile tanışana kadar.
Zabıtalık gerçekten zor meslek.
Sokakta dilencilerle, seyyar satıcılarla, şehri kirletenler vb. ile sürekli mücadele etmek zorundalar. Bir de zabıta hep suçlu sayılır. İşini iyi yapsa vatandaş tepki gösterir, yapmasa amiri…
Son zamanlarda ise Konya’da zabıta algısı olumlu anlamda değişmeye başladı.
Konya’ya değer katan isimlerden biri de Konya Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Haluk Yılmaz.
Son derece stresli ve zor bir görev yapmalarına rağmen Haluk Başkan son derece sempatik, şakacı ve güler yüzlü bir insan. Yüz yüze konuştuğunuzda aklınızdaki yönetici profilini bir anda yerle bir ediyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı son dönemlerde başarılı çalışmaları ile ön plana çıkıyor. Birçok yenilik Haluk Yılmaz’ın Zabıta Daire Başkanlığı döneminde hayata geçirilmiş, birçoğu da çok yakında hayata geçirilecek. Turizm Zabıtası, Engelli Hakları Zabıtası, Ortak Trafik Ekibi Projesi, İlan Reklam Denetim Amirliği gibi birimler kurulup Zabıtanın görev alanı genişletilmiş.
Hatta bu projelerden “Ortak Trafik Ekibi” projesi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de ilgisini çekmiş.6. Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyumunda Haluk Yılmaz bir sunum yapmış. Konya modeli verilen bu projenin Türkiye genelinde de yaygınlaştırılması da söz konusuymuş.
Çok yakında Atlı Zabıta gibi yenilikler de bizleri bekliyor. Önümüzdeki günlerde İngiltere’deki atlı polisler gibi Konya’da atlı zabıtaları görürseniz şaşırmayın. Bu çalışmalar Konya’nın imajına büyük önem katacak çalışmalar.
Bu başarıda Haluk Yılmaz’ın etkisi büyük tabi ancak ortada bir ekip çalışması var bunu da es geçmemek gerekiyor.
Sağlam bir ekip başarıyı da beraberinde getiriyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatının özellikle sosyal sorumluluk projeleri gerçekten çok değerli. Engelli çocuklarla yapılan etkinlikler, engelli bir kardeşimizin istihdam edilmesi…
Özellikle görme engelliler için Brail alfabesiyle kabartmalı kartvizitler hazırlanması takdire şayan…
15 Temmuz darbe kalkışmasında da sokak sokak gezerek vatandaşları meydanlara davet etmeleri, 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde fazladan mesai yapmaları, hepsinden de önemlisi bu fazla mesailerini almak istemeyip geri iade etmelerine ne demeli?
Zabıta ekiplerinin tek dersi vatandaşı memnun edebilmek.
Her ne kadar bazen sağda solda bu teşkilat işlerini doğru yaptıkları için haksızca eleştirilere maruz kalsa da de iyi ki 190 yıldır varsınız ve vatandaşın yanındasınız.