Yavuz Sultan Selim, “Sekiz Yıla Seksen Yılı Sığdıran hükümdar” olarak anılır. Fatih Sultan Mehmet’in torunu, II Beyazıd’ın oğlu. Babası gibi yumuşak huylu olmayan bu hükümdarımızın yaptığı işler say say bitmez ama bir kaçını hatırlatayım size… Osmanlı’nın en çok kitap okuyan hükümdarı, günlük 4 saat uykuyla uyuyan, uyku hariç tüm vaktini devlet işleri için harcayan bir padişahtır Selim…
Mısır’ı fethetmesiyle Memlüklerden Halifeliğin Osmanlı Devletine geçmesini sağlar. Daha sonra yaptığı reformlar ve fetihler sayesinde Osmanlı İmparatorluğunun hazinesini ağzına kadar doldurur. Hatta Hazine kapılarına kendi mührünü vurdurarak, “Kim ki benden fazla hazineyi böyle doldurur o vakit onun mührü bu kapılara vurulur” der ve o zamandan bu yana kimse Yavuz Sultan Selim’in yaptığı hazineyi yapamaz ve kimse de o kapıların mührünü değiştiremez. Başarıları bitmek bilmeyen bu hükümdarımızın tahta kaldığı 8 yılda yapılır tüm bunlar…
Bu anıyı neden anlattım peki…
Konya’da Yavuz Sultan Selim’e benzettiğim bir başkan var. Selim kadar sert olmasa da en az onun kadar çalışkan, reformcu ve hizmeti seviyor.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan bahsediyorum. Bu yazımda da Başkan Kılca’dan “Yavuz Sultan Hasan” diye bahsetmek istiyorum.
Beni yanlış anlamazsanız önceki dönem Karatay Belediye Başkanlarıyla şimdiki Başkan Hasan Kılca’yı karşılaştırmak istiyorum. Karatay’a geçmiş dönemlerde de yatırım yapıldı elbet ama bu kadar çoğu ve sadece belediye tarafından yapılan işler olmadı. Başkan Kılca, sosyal alanlardan, yardımlara, yatırımdan hizmet binalarına kadar her alanda başarı göstermeye başladı.
Mesela en basiti Lavanta bahçesi… Şimdiye kadar hiç kimse böyle bir girişimcilik yapıp belediyenin kasasına para gelişini sağlamadı.
Kafe Karataylar, parklar, okul binaları, hizmet binaları, yarışmalar, programlar, sosyal yardımlar, Gençlik projeleri, Spor okulları, eğitimde yapılan yardımlar ve destekler, turizm atağı, mahalle yolları, mahallelere hizmet binaları, sıfır atık projeleri ve daha niceleri
Yapılan proje ve hizmetleri tek tek yazsam ne yazı biter ne de sizler okursunuz.
Mustafa Özkafa l989-l999 yılları arasında görev yaptı. Mehmet Şen 1999-2004 yıllarında görev yaptı ve 2004 yerel seçimlerinden 31 Mart 2019’a kadar Mehmet Hançerli görev yaptı. Kısaca özetlemek gerekirse Karatay’ın Karatay olduğu 1989 yılında bu yana görüşmemiş hizmet yoğunluğu var.
3 yılda yapılan hizmet yoğunluğunun 7 yıla bedel olduğu tüm arşivlerde ve istatistiklerde ortaya çıkar. Karşılaştırmayı herkes kendi de yapabilir.
Başkan Kılca gerçekten güzel işler yapıyor ve dürüstlüğü, insanlığı ve mütevaziliği ile de tanışılması gereken insanlar listesinde yer alıyor.
Bu gidişle Başkan Kılca, 8 yıl daha Karatay’a başkanlık yaparsa Yavuz Sultan Selim’in mührü gibi kimse onun rekorunu kıramayacak. Karatay’ın Yavuz’u Başkan Kılca olur mu önümüzdeki dönemlerde aynı hizmetler devam ederse hep birlikte göreceğiz.