Üç pas problemi

Kasım Göçer

Konyaspor taraftarı galibiyet değil güzel futbol görmek istiyor. Kayserispor'a karşı 85. dakikada Uğurcan'ın arka direkteki dokunuşu gol olsa, takım galip gelse oynanan futbol yine tatmin etmeyecekti.

Sezonun başındayız , mesele kazanmak ya da kaybetmek değil. Esas sorun Konyaspor'un üç pas yapamaması. Gerçi iki takım da üst üste üç pas yapmakta zorlandı. Ancak Kayserispor transfer yasağı olan daha kısıtlı bir kadroyla kötü oynarken Konyaspor daha geniş seçenekler içinde kötü futbol sergiliyor.

Ev sahibi olan Konyaspor'un vasat bir Kayserispor'a karşı baskı kuramaması, ev sahibi gibi oynayamaması problem. Sahada bir sistem, bir taktik organizasyon görememek.

Bir sistem bir plan dahilinde oynarsın, sahada bunu gösterirsin, gücün yetmez, şans yanında değildir, kazanamazsın. Buna kimsenin itirazı olmaz. Ancak sistem, taktik, oyun planı namına sahada en ufak bir ışık görememek üzücü olan taraf.

Sahada;

- Ön alan baskısı

- Takım boyunun kısa olması

- Topu kaybettiğin noktada pres yaparak geri alma çabası

- Pasla oyun kurarak savunmadan çıkma

gibi varyasyonları göremediğimiz sürece aynı şeyleri ve kötü futbolu önümüzdeki haftalarda da konuşmaya devam edeceğiz

Bu takıma 10 transfer daha yapsan sistemli bir oyun geliştiremediğin sürece nafile.

Takım rastgele futbol oynuyor, ikide bir uzun top şişirip duruyorsa, sahada kaotik bir futbol ve kargaşa varsa oyuncu tercihleri ve değişikliklerini, takımın eksiklerini konuşmak son derece anlamsız kalır. Önce takımın ne oynamaya çalıştığını anlamalıyız ki tercihleri ve eksikleri tartışalım.