Türkiye ilki başardı!

UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü Grup 4’üncü maçında Türkiye deplasmanda İzlanda'yı 4-2 mağlup etti. A Milliler ilk kez rakibini deplasmanda mağlup etti.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup 4'üncü maçında İzlanda'nın konuğu oldu. Millilerimiz kalesinden şok bir gol yedi.Kuzey ekibi maçın henüz 3. dakikasında Oskarsson ile skoru buldu.

Türkiye daha sonra oyunun üstünlüğünü aldı ve İzlanda kalesine yüklendi. Arda Güler, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu ile milliler gole yaklaştı. Ev sahibi ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da ay yıldızlılar baskıyı kurdu. Hakan Çalhanoğlu penaltıdan faydalanmadı ancak İrfan Can Kahveci 62. Dakikada maçta eşitliği sağladı. Galibiyet isteyen A Milliler, 67. Dakikada ikinci kez penaltı yakaladı.

Hakan Çalhanoğlu son penaltıyı iyi değerlendirdi ve Türkiye, İzlanda karşısında skoru 2-1'e getirdi. Oyunun son bölümünde İzlanda beraberlik golünü buldu. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde Gudjhonsen tabelayı 2-2 yaptı. Maçta ümitlerin azaldığı anda Kerem sahneye çıktı.

Kerem Aktürkoğlu önce yaptığı baskıyla 88. Dakikada Arda Güler'e asist yaptı, 90+5'te ise son sözü söyledi. Türkiye deplasmanda İzlanda'yı 4-2 mağlup etti.

Spor Haberleri