Teknik Direktör biletsiz maç izliyor

Kasım Göçer

Konyaspor teknik direktörü Ali Çamdalı'nın başarılı olmasını çok istedim. Hem Konyaspor kazansın, hem Türk futbolu yeni ve yenilikçi bir teknik adam kazansın. Kim istemez ki bunu ?

Ancak olmuyorsa da söylemek zorundayız. Üç maymunu oynayarak bir yere varamayız.

Bir teknik direktör 10 haftada bir takım sistemi oturtamasa bile hocanın 10 haftada ne oynamak istediğini kısmen göstermesi gerekir. Takımı izleyenler demeli ki, takım şöyle oynamak istiyor ama şurada eksik var. Yenersin, yenilirsin futbolda mağlubiyet de var galibiyet de sisteme ilişkin işaretler görebilseydik bence hiçbir sorun yoktu. Maalesef takımda geçen 10 hafta sistem namına hiçbir şey yok. Bazı maçlarda alanı kapatıp bir kaç kontratak kırıntısı hepsi o kadar.

Takıma bir sistem oturtamıyorsun, kolay bir şey değil anlıyorum da rakip analizi ve oyun okuma da mı yok ? Gaziantep üçlü savunma ile oynuyor. Solda Mustafa Eskihellaç sağda Sorescu tüm kanadı tek başına kullanıyor. Bu iki oyuncu da defansif özelliklerinden çok ofansif yönü önde oyuncular. Yani maç içinde savunmada geri dönüş sıkıntısı yaşamaları yüksek ihtimal. Bu durumda her iki kanattan hızlı ataklarla kenara inmeyi planlamak gerekir.

Pedrinho buna uygun bir kanat değil, kanatta oynadığında oyun kurucu bir kanat oyuncusu oluyor. Ndao gol de atsa sezon başından beri çok kötü. Elde kullanacağın Keyta var. Yusuf Erdoğan sakat. Prip ise kadroda değil.

Statik pivot santraforlar ile kontraya çıkman oldukça zor. Savunma arkasına sarkabilecek tek oyuncu Melih Bostan, O da hiç şans bulamıyor.

Maç başlıyor, ilk 20 dakikada Gaziantep savunması kenar ortalara müdahale etmekte zorlanıyor.

Orada maden var, Konyaspor'un daha fazla kenar ortası denemesi lazım.

Ancak bu durumdan faydalanabilmek için gerekli kenar ortalarını yapacak saha içi organizasyonu yok.

Maç, 1-1, diyorsun ki , hoca Boateng'i çıkarsa, Aleksiç'i merkeze Pedrinho'yu önüne, kanada Keyta'yı oyuna alsa , üzerine galibiyet için gelen Gaziantep'in kanatlarındaki Sorescu ve Mustafa Eskihellaç'ın arkasına koşu yapmaya çalışsa , oyun biraz hareketlense nasıl olur ? Ancak son on dakika çift santrafora dönüp düşes atmaya çalışacağını çok iyi biliyorum

Gerekli değişikliği yapamıyor ve maç 2-1'e geliyor, tahmin ettiğim gibi çift santrafora dönüyor. Bu sefer orta sahada bir eksilince rakip kontra üstüne kontraya çıkıyor.

Skor 3-1'a geliyor. Olmuyor, olamıyor üzgünüm ama olacak gibi de görünmüyor.