Konya basınının yöneticileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gündemi değerlendirerek devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Zindankale bölgesinde bulunan KAPSÜL Teknoloji Platformu binasında konuşan Başkan Altay; ulaşım, eğitim, tarım, kentsel dönüşüm, spor yatırımları başta olmak üzere pek çok soruya cevap verdi.
Çiftçilere her zaman destek verdiklerini söyleyen Başkan Altay, “Tarımsal desteklemelerimiz devam ediyor. Belli bir ölçeğin altında tarlası ve hayvanı olan üreticilerimize öncelik veriyoruz. Küçükbaş hayvancılığa önem veriyoruz. Küçükbaş hayvan sayısının artması için çabalıyoruz. Yine suyu az tüketen ürünlere ayrı bir önem veriyoruz. Hüyük’te çilek, Güneysınır’da lavanta projelerimizde olduğu gibi yeni Pazar oluşturulabilecek ürünlere önem veriyoruz. Yine tıbbi aromatik bitkilere ve meyveciliğe önem veriyoruz. Suyu az tüketen ama geliri fazla olan bitkiler önceliğimiz. Mesela Göksu vadisine zeytin ektik. İklim değişikliği sebebiyle belki Konya’da zeytin yetiştirebiliriz diye düşündük. Ayrıca çiftçilerimizin eğitim ve ekipman desteğini sağlıyoruz. Konya’da Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 100 bin çiftçimiz var. Bütün çiftçilerimize yardım edebilmemiz mümkün değil ama biz yine elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
BÖLGESEL HAYVAN BARINAKLARI KURMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan bakım ve rehabilitasyon konusunda Türkiye’de en ön sırada geldiğini vurgulayan Altay, “Hayvan bakım ve rehabilitasyon konusunda Konya’yı kimse eleştiremez. Hem sağlık hem bakım hem barınma hem de ısınma konusunda Konya’nın eline su dökebilecek hiç kimse yok. Hayvan hakları savunucusuyuz diye ortaya çıkanların hiç birisi muhalif belediyelere bir şey söyleyemiyorlar ama bizi her konuda eleştiriyorlar. Gelip Konya barınağını görebilirler. Türkiye’de böyle bir örnek varsa başka bir şey söylemiyorum. Konuşmak çok kolay. Sadece sahiplendirdiğimiz hayvanlara yılda 12 milyon TL para ödüyoruz. Barınaklarımızda alttan ısıtmalı sistemlerimiz var, Konya bu konuda çok iyi seviyede. Şimdi merkezin dışındaki ilçelerimize de barınak yapmaya başladık. Yine bölgesel hayvan barınakları da yapmaya başlıyoruz. Başıboş hayvanlar sokaklarda azaldı zaten, bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Bütün canlılar başımızın üstündedir ama bir köpekten kaçarken hayatını kaybeden bir çocuğun değeri hiçbir şeyle ölçülemez. O yüzden ölçüyü de kaçırmamak lazım. Biz başıboş hayvanlar konusunda üzerimize düşeni yapıyor, onları barınaklarımızda ağırlıyoruz” dedi.