Ziraat Odaları, “6964 sayılı Kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek hizmetleri görmek, tarım sektörünün her alanda genel menfaatlere uygun olarak gelişmesine ve Devletin tarımsal plan ve programlarının gerçekleştirilmesine yardımcı olmak, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, tarımda iş, meslek disiplin ve ahlakı ile birliğini korumak, çiftçilerin birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde, dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak” amacıyla kurulan tüzelkişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları olarak tanımlanıyor.
Tanım o kadar uzun ki ben yazarken yoruldum, siz okurken yorulmazsınız umarım. Ama bunları okuyunca insan ne kadar önemli temeller üzerine kurulduğunu anlıyor Ziraat Odalarının… Ve ne kadar gerekli olduğunu…
Altınekin Ziraat Odası da bu bağlamda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Bölge tarımının gelişmesi için o kadar yoğun bir çalışma içindeler ki buna şahit olanlardan biri de benim…
Memlekette Altınekin olunca hizmetler hakkında o kadar çok bilgi geliyor ki biz yayınlarken yoruluyoruz ama onlar çalışmakta ve icraatta hiç de zorlanmıyor…
En son hizmetlerden bile kısaca bahsetmek gerekirse; Toprak Analizi Laboratuarı, Tarımsal İlaçların Satış Noktası, Tohum Eleme Tesisi, Ezme Tesisi vs… Toprak analizi konusunda da çok hassas, Oda. Tarımın bilinçli bir şekilde yapılması için en önemli etkenlerden biri olan toprak analizine bu denli önem vermesi Altınekin’in tarımının geleceği için ümit veriyor. Özellikle bu analizi teşvik etmek için laboratuvar da analiz yaptıran çiftçileri umreye göndermesi takdire şayan bir hareket. Aralık ayında 4 kişiyi umreye göndermeye hazırlanan Altınekin Ziraat Odası yaptığı bu uygulamayla hem çiftçileri toprak analizi yapmaya teşvik ediyor hem de Toprak analizini yaptıran çiftçiler çok daha iyi verim, kaliteli bol ürün almasına vesile oluyor. Bu çalışmaların, insanlık için küçük ama gelişmişlik ve 2023 hedeflerine ulaşmak için büyük adımlar olduğu unutulmamalı. Bu nedenle herkese örnek olmasında fayda var… Hedeflerimize ulaşmak için herkesin kendi ölçeğinde bir tuğla koyması şart. Teşekkürler Altınekin Ziraat Odası’na ve Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu’na…
BİR TEŞEKKÜR DAHA
Bir başka teşekkür de Konya’nın yardımsever kuruluşları için. Konya yardımı seven bir şehir. Burada faal derneklerin sayısı ve faaliyetleri Konyalıların ne kadar yardımsever olduğu gösteriyor. Gazeteciliğe başladığım ilk günden bu yana o kadar çok yardım haberi yaptım ki, sanıyorum sayısı Gökteki yıldızlardan fazladır dersem abartmış olurum tabi ki… Bu yardımlar dünyanın her yerine ulaşıyor ve ulaşılan kesin insan sayısına nasıl ulaşılır bilemiyorum… RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA), de bunlardan biri… Faaliyetlerini duyurmak için yaptıkları Basın toplantısında öğrendik; “Bu faaliyetler kapsamında 2014 yılında yapılan sünnet organizasyonları ve sağlık çalışmaları ile 4 farklı ülkede 7470 sünnet organizasyonu gerçekleştirmiş. 2015 yılı hedefleri ise 10 bini aşkın çocuğu sünnet ettirmek. RİDA, 2015 yılındaki hedeflenen sünnet organizasyonları ile bugüne kadar 3 kıtada 8 ayrı ülkede yaklaşık 13 bin sünnet gerçekleştirmiş.”
Dünyanın neresinde olursa olsun açlar doyuruluyor, giydiriliyor, yetimlerin başı okşanıyor, kimsesizler sünnet ettiriliyor… Ve daha bir sürü şey… Tüm bunlarda Türkiye’nin ve özellikle de Konya’nın payı çok büyük…
Bu nedenle bu şehirde yaşamaktan gurur duyuyorum…
Bu tip organizasyonların Konyalıların desteğiyle artarak devam edeceğine inanıyorum. Gazeteci olarak bize de bir görev düşerse sonuna kadar yapmaya hazırız… Bu böyle bilinsin…