Bütün hazırlıklar tamamlandı ve bugün misafirlerini ağırlamaya başlayacak…
Bu yıl Konya’da 12. Tarım Fuarı yapılıyor ve her geçen yıl biraz daha anlıyoruz, Konya Tarım Fuarı birkaç açıdan çok önemlidir.
Öncelikle Konya ekonomisi için önemlidir, içinde çok önemli fırsatları barındırmaktadır…
Konya’nın tanıtımı için çok önemlidir.
Konya’nın marka değerine katkı yapmaktadır. Artı kendisi Tarım Fuarı bir marka olarak Konya’nın bir değeri olmayı başarmıştır…
Çok rahat bir şekilde Konya Tarım Fuarı artık bir markadır diyebiliriz…
Bu yıl birkaç yenilik var, yollarda, otoparkta düzenlemeler yapıldı. Daha da önemlisi alan genişledi.
Geçen yıl 28 bin metre karelik bir alanda fuar düzenleniyordu ama bu yıl 66 bin metre karelik dev alanda fuar yapılacak.
50 ayrı ülkeden 358 firma katılıyor. Yetkililer, yaklaşık 250 bin insanın fuarı ziyaret etmesini bekliyor. Tabi bana sorarsanız, ben bu rakamın bu yıl çok rahat bir şekilde 400 bini zorlayacağını düşünüyorum.
Çünkü biliyorum ki tarım sektöründe Konya Tarım Fuarı kesinlikle başka hiçbir rakibinin yetişemeyeceği bir etkiye sahip, mevsimselliğe rağmen rekor kırılacağını düşünüyorum.
Bu fuar alanının Konya’ya kazandırılmasından dolayı Sayın Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etmemiz gerekiyor.
Sayın Hüseyin Üzülmez’in vizyonudur bu fuarlar… Kendisine teşekkür ediyoruz.
Ve bu noktaya gelmesi hususunda da Sayın Selçuk Öztürk’ü kutluyoruz. Sayın Selçuk Öztürk şeffaf ve katılımcı bir başkanlık yapıyor KTO’da ve bu da elbette başarı olarak yansıyor…
Çok kısa bir zamanda KTO Fuar alanına nerede ise üç kat artı alan yapmayı başardı. Ve İnşa Allah böylece geçen yıllarda yaşanan o keşmekeş görüntülerde yaşanmamış olacak…
Bir de Konya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür etmemiz gerekiyor, zira Tahir Başkan TÜYAP Fuar alanının, fuarların ve özelliklede Tarım Fuarının Konya için ne anlama geldiğini çok iyi biliyor ve bunun için de her türlü desteği veriyor…
Biz bu süreçte kendilerinden havaalanını da içine alacak şekilde, hatta Organize Sanayi Bölgelerini de kapsayacak bir tramvay hattı müjdesi bekliyoruz…
Konya Büyükşehir Belediyesi bunu başarabilir ve inanınız bunu yaparlarsa, Bilim Merkezini, TÜYAP Fuar Merkezini, Havaalanını, Organize Sanayi Bölgesi ve o alandaki bütün sanayi alanlarını Konya’nın tam anlamıyla bağlamış olurlar.
Evet, bu projenin müjdesini Büyükşehir Belediyemizden bekliyoruz.
Yaklaşık 50 ülkeden çok sayıda firma katılıyor Tarım Fuarına, bir taraftan tarım, tohumculuk gibi çok geniş bir alanda teknolojiler sergilenirken bir taraftan da Konya Sanayinde üretilen makine ve ekipmanlar bu fuarda sergilenecek.
Dünyada kullanılan en son teknolojiler burada sergilenecek ve aslında Konya’ya bu teknoloji transferi de sağlanmış olacak.
Bu fuarlar başladıktan sonra Konya’da üretilen ürünlerin müthiş gelişimi sağlanmış oldu.
Tabi tarım makine ve ekipmanları üreten firmaların bu değişimi gelişimi de ayrıca Konya açsından bir katma değerdir bunu da belirtelim…
Neticede tarımda Konya Türkiye’nin merkezidir ve bunu net bir şekilde bu fuarla da göstermektedir.
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Konya’da yapılmaktadır ve hatta Konya’daki bu tarım fuarı dünyadaki fuar listelerine dahil olmaktadır.
Biraz daha gayret ile biraz daha destekle inanınız Konya Tarım Fuarı hiç tereddütsüz dünyanın en önemli fuarlarından birisi haline gelebilir.
Çok rahat bir şekilde 500 bin bandını aşarız ve birkaç yıl içinde de 1 milyon katılımcı rakamlarına doğru ilerleriz…
Bu Konya’yı uçuran bir rakamdır…
İnşa Allah o günleri de görürüz…
Ve elbette Konya’mıza gelen bütün misafirlere de “hoş geldiniz” diyoruz…
Fuar 31 Mayısa kadar açık, herkese de bildirmiş olalım…
Hayırlı olmasını diliyoruz…