Sorun terör sorunu

Ali Kaya

Kıymetli dostlarım uzun zamandır özelikle Ortadoğu'da var olan istikrarsızlık artarak devam ediyor.

Libya ve Suriye iç savaşları bir kenara; istikrarsız, terör örgütlerinin yuvası ve eğitim aldığı Lübnan (PKK’nın Beka Vadisinde eğitim kampları vardı), parçalanmaya ramak kalmış Irak , göbeğinden batıya bağlı bir sürü Arap sözde ülkecikleri…

Bölgede var olan gerginliklerin üstüne; söylemleri ile İsrail ve Amerika düşmanı, eylemleri ile genelde kendinden olmayan mezheplere Müslümanlara mesafeli İran…

Geçen yıl Ekim ayında ortaya çıkan, özellikle Gazze'de İsrail'in katliamları…

Olaylar sadece Gazze ile sınırlı kalmayıp bölgesel olarak bir sorunlar kümesine dönmüştür.

Amerika iki uçak gemisi ve onlarca savaş gemisini Doğu Akdeniz'e konuşlandırmış, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi batılı ülkeler İsrail'e desteğini açıklamış.

Öyle ki zaten Rusya-Ukrayna savaşı bahanesi ile Amerika, Yunanistan'ın doğusuna, Türkiye sınırına, tüm sınır hattına üslerini yığmış. Yetmemiş, Ege’de Yunan adalarına askeri üslerini sıralamış ve bölge artık kaynar bir kazan haline gelmiştir.

Ve en büyük engel olarak görülen Türkiye'nin bir şekilde Orta Doğuya karışmasına engel olmak istemektedirler. Bunu da terör örgütleri ile yapmaya devam etmektedirler. TUSAŞ saldırısı veya DAEŞ’in son zamanlarda yakalanan bombacı militanları ve özellikle geçtiğimiz yıl yakalanan MOSSAD ajanları bütün bunların bir göstergesidir.

Amerika ve batılı devletler Suriye, Irak, İran ve Türkiye'den toprak alarak kukla bir terör devleti kurarak Arz-ı Mevud, yani vadedilmiş topraklara İsrail'in sorunsuz bir hakimiyete sahip olmasını istemektedirler. PKK'yı Arz-ı Mevud’a ulaşmak için piyon olarak kullanmaya devam edecekler.

Ve son değerlendirmem şu ki, açılım falan filan bitti.

Bu ülkede sosyal veya etniksel bir sorun yok, terör sorunu var. Bu bağlamda PKK’nın iradesinin yalnızca İmralı’daki terörist başı değil asıl Kandil’deki teröristlerin iki dudağının ağzında olduğunu herkes biliyor ve acıyla öğreniyor.

Bu terör eylemleri Kandil yani PKK veya YPG terörü kurutulmadıkça da bitmez. Yurt dışı ve bölge bağlantıları kesilmedikçe bitmeyeceğini bilmemiz lazım. Ne terörist başı ne de kandil bu süreci bitirebilecek niyete sahip değildir. PKK’nın niyeti güneyimizde kukla bir devlet kurmak istiyor, bizim ideolojisi belli bir örgüte sunacağımız vereceğimiz cevap net olmalı. O da terörü kaynağında kurutmak. Saygılarımla.