1- Yüksek Oranda Güvenlik Riski Taşıyorlar
İnternete girebilen diğer tüm cihazlarınızda olduğu gibi Smart TV'lerde de güvenlik riski mevcut. Bu cihazların sektörün en kötü yazılımlarından birisine sahip olduğunu düşünürsek devlet sistemlerini, bankaları hackleyen kişiler için Smart TV'ye giriş yapmak çocuk oyuncağından da kolay. "Akıllı televizyonuma ulaşsa ne yapacak, benle oturur maç izler" diye düşünen okuyucularımıza bu cihazların mikrofonları ve kamerları olduğunu da hatırlatmak isterim.
2- Düşünce Güzel, İcra Çok Kötü
İstediğiniz anda, istediğiniz birşeyi izleyebileceğiniz televizyon platformu fikri mükemmel, fakat bu fikir Smart TV'ler ile hayata geçirilememiş. İnternet kullanımı konusunda kötü olan Smart TV'ler, Netflix gibi sistemlerin bilgisayarlardan da kullanılabildiğine şükretmemizi sağlıyor.
3- Kalitesiz Arayüz
Smart TV'lerin arayüzü o kadar kötü ki kullanıcıların "bu nasıl akıllı" demesini sağlıyorlar. Hatalarla dolu, yavaş ve karmaşık olan arayüz, bir süre sonra televizyona "akıllı" sıfatını kazandıran özelliklerden soğumanıza neden oluyor.
4- Smart TV Uygulamaları Kullanılamayacak Kadar Kötü
Facebook, Twitter, Spotify, Amazon, YouTube ve diğer platformların Smart TV uygulamaları mevcut, ancak berbatlar. Akıllı televizyonda kullanmak istediğiniz bir YouTube uygulaması sizi tam anlamıyla deli edebilir. Son baktığımda YouTube videolarının istediğiniz bölümünü açmak bile mümkün değildi.
5- Fiyatı Yükselten İşe Yaramaz Özellikler
Video oynatma uygulamaları, Wi-Fi paylaşım özellikleri ve bunlar gibi birçok uygulama en fazla 1-2 kez kullanacağınız uygulamalar arasında yer alıyor. Doğru düzgün çalışamayan bu uygulamaların fiyatı 500-1000 TL değiştirdiği olabiliyor. 5000-6000 TL para ödediğiniz Smart TV'ye Bluetooth kullanarak 2 saatte fotoğraf atmak, bu cihazların hala gelişmemiş olduğunun bir göstergesidir.
Kaynak: MakeUseOf