Sizi bir yerden tanıyor muyum?

Salih Küçükiba

Trabzonspor lobisi, hakem hataları, yapılan açıklamalar sonrası yaşanılan pişmanlıklar, bir de yapılmayan açıklamalar sonrası yaşanılan pişmanlıklar..

Sahi ya.. Sizi bir yerden tanıyorum. Nereden demeyin lütfen. Dört tane şey söyledim. Hatırla sadece. Trabzonspor’un Şampiyon olduğu sezon nasıl Şampiyon olduğunu. Trabzonspor ile aramızda yaşanan liderlik yarışında Trabzonspor deplasmanında ince ince doğrandığımız maçı. Her sezon Konyaspor’un bilerek katledildiği maçları ve yenilen puanlarını. Konyaspor’un her sezon hakkının yenmesine rağmen yöneticilerimizin çıkıp çatır çatır konuşamayışını. Sonra da tekrar ince ince doğrandığımız maçları. Hepsini hatırlayın. Yapılmayan açıklamalar yüzünden yaşanılan pişmanlıklar şu an hala bizim puanlarımızı çalıyor mesela. Ya da yapılan talihsiz açıklamalar sonrası ligde 5 haftada 3 gol atan Trabzonspor’dan bir maçta 3 golü kalemizde görüveriyoruz bir anda. Birisi yapılması gereken açıklamaların yapılmamasından oluyor. Bir diğeri ise, tek derdimizin kalemizde gol görmemek olduğunu zanneden hocamızın bu saçma tezi savunmasından oluyor. Tam da üstüne bastım değil mi şimdi ? Biraz hafızalar yoklanınca aslında bizim bu filmleri daha önce izlediğimiz ortaya çıkıyor.

Peki biz bunları hatırladık da ne oldu diyeceksiniz ? Bence çok şey olması lazım artık. Mesela Konyaspor’un sahipsiz bir kulüp olmadığını birilerinin çıkıp tüm Türkiye’ye açıklaması gerekiyor. Senelerdir gasp edilen puanlarımızın hesabını birilerinin sorması gerekiyor. Senelerdir izlediğimiz bu tiyatro liginin bir son bulması gerektiğini YÖNETİMİN çıkıp çatır çatır konuşması gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra Konyaspor’u tam anlamıyla konuşabileceğiz.

Şimdi yine diyeceksiniz ki biz Trabzonspor’a sadece hakem yüzünden mi yenildik? Hayır. Hakemi de yenmeliydik, lig başladığından bu yana bir tane galibiyeti olmayan kötü Trabzonspor’u da yenmeliydik. Yani bunu yenecek kadromuz var. Sadece sahada disiplin yok. Nasıl yani ne disiplini? Teknik, taktik diyordun, oyundan memnun değilim diyordun şimdi de gelmiş disiplinden bahsediyorsun Salih hocam? Disiplini de mi ben vereceğim. Evet sen vereceksin Ali hocam. Bir teknik adam bunların hepsidir aslında. Sadece 5 dil bilmek yetmez maalesef. Sahada ne yaptığı belli olmayan Kramer’e, yenilen gollerdeki hareketlerine, Umut Nayir’in penaltı atışında topa geliş şekline ve laubali vuruş şekline kadar sen vereceksin disiplini. Çünkü onlar senin sahadaki yansımandır. Devre arası oyunculara ekstra bir şey söylemediysen oyuncu ikinci yarıda da aynısını yapar mesela. Ne oynadığını bilmez. Bazı şeyleri gerekirse sen hatırlatacaksın onlara. Ama sen ne yapıyorsun her rakibe ayrı hazırlanıyoruz diyerek kendi oyun planını, tekniğini, taktiğini, disiplinini sağlayamıyorsun. ‘ DİKİZ AYNASINA BAKACAĞIM DERKEN ÖNÜNE BAKAMIYORSUN! ‘ Bu şekilde devam edersen biz senin ne oynattığını yine anlayamayacağız. Çünkü lig başlayalı 7 hafta olmuş senin kafanda ne bir ideal 11 in var, ne oynattığın belli bir oyun sistemi var, ne de Konyaspor’un tadı tuzu var.

Eskiden Konyaspor’un maçı olduğu günler ben heyecandan kıpır kıpır olurdum, artık olamıyorum. Bunun da sebebini yeterince açıkladığımı düşünüyorum…